GÜMÜŞHANE’YE DEĞER KATAN GERÇEKLER

Dünyanın En büyük Gümüşhane Sitesinde Gümüşhane’ye değer katanlar adı altında bir anket gördüm. Sanal alemin sonuçlarına güven ve itimadın kalmadığı bu çağda yüz yüze gerçek fikirler üzerinden anketi yaptık ve belki de sanal anketten hiç çıkmayacak çok değerli isimlere ulaştık sizlerle paylaşmak istedik.

Bürokrat dediğin Ankara’da, Başkent’te olur. Sorduk soruşturduk. Gümüşhaneliler için elinden gelenin fazlasını fazlasıyla yapan, kime sorarsanız hakkında en ufak kötü bir söz duymayacağınız herkesin elinden dilinden emin olduğu en önde bir isim. YILIN BÜROKRATI SN. DR.MUSTAFA ENÖN.

İş adamımız her yerde, İstanbul’da, Ankara’da, Gümüşhane’de. En makbulü memlekette olan diyorlar. Kolay değil koskoca bir oteli Gümüşhane’de yapmak o kadar kişiye istihdam üretmek. YILIN İŞ ADAMI SN.ZEKAİ ARAZ.

Dernekçilik zor iş diyorlar. Herkesi kırmadan, incitmeden bir araya toparlamak sanat işi. Başkent İş Adamları Derneği birlikte az zamanda çok işler yaptı. YILIN DERNEĞİ ANKARA GİAD.

Sporcu olmak, adam olmak zor. Spor Adamı olmak en zoru. Dedikodusu var, iftirası var, yalanı var her şeyi var.Hiç birine aldırış etmeden kendi yolunda koşanlar var,örnek olanlar var.YILIN SPOR ADAMI SN.ERTUĞRUL SARI.

Milli sporcu olmak kolay değildir, taşıdığın formanın hakkı, ağırlığı vardır. Ayyıldız’ı gururla temsil etmek vardır, bir de attığını vuran şampiyonlarımız vardır. YILIN SPORCUSU ABİŞ AİLESİ…(COŞKUN-MEHMET-HALİL İBRAHİM ABİŞ…)

Gazete çıkarmak hele yerel gazete çıkarmak büyük yürek ister. Hemde bu işi yıllarca yapmak ayrı bir mağrifet. Gazete olmadan Gazeteci olmaz. Bu memlekete yıllarca hizmet vermiş ama sanal basında hak ettiğini alamamış bir DEMOKRAT GÜMÜŞHANE GAZETESİ ve Onun mutfağında çalışanlar var. Bir ulu çınar var. YILIN GAZETECİSİ SN.YUSUF SADIK VE EKİBİ

Dünyanın en büyük Gümüşhane sitesi denince akla ilk o gelir.Yılın Haber Sitesi www.gumushane.gen.tr

Genç yaşta girişimci olmak hiç mi hiç kolay değildir, ticaret cesaret ister bunu gösterecek yürek ister. YILIN GENÇ İŞ ADAMI TÜRKER YENİÇERİ

Sanatçı sanatı kadar olduğu kadar kişiliği duruşu ile de bir sanat icra eder. YILIN SANATÇISI AKIN AKINTÜRK.

Kadın olmak başlı başına zaten geride başlamak maça. Ana olur, yar olur, yol olur yoldaş olur,  yeri geldi mi evinde ev, işinde iş kadını olur. Ellerinin hamurunu bir yana sıyıranlarda olur. YILIN İŞ KADINI SN. LEYLA BOSTANCI.

Üzerine spor kulubü yazmakla spor kulubü olunmaz. Var da herkes var yokta kimler var . Yok, ta da ayakta dimdik duranlar var. YILIN SPOR KULÜBÜ TORUL GENÇLİK SK.

Bilmeyip de Dışardan bakanlar sadece bir çayocağı sanırlar, içine girip de anlayanlar bilirler ki burada kaynayan sadece su değil, gönüllerde bir arada kaynar, birbirine kaynar. Beşir onun içinde. Maddi çok taşmasa da manevi olarak bu memleket için kaynar. YILIN VAKFI SEMERKAND…

Bir memlekete değer katmak için marka değerli bir isminiz olması gerekir. İsimlerde öyle hemencecik marka olmazlar. Marka olmak için nelerden geçerler, nelerden… Eğer AHMET ZİYAUDDİN HAZRETLERİ bu memlekete değer katmasaydı olur muydu hiç adı GÜMÜŞHANE.

Verilecekse Onur Ödülü şöyle böyleye gerek yok. Kim bu memleket için bir tuğla koymuşsa Allah Ondan razı olsun.

MAHMUT OLTAN SUNGURLU VE AYDIN DOĞAN

Fazlasıyla hak edenlerden…Sevgi ve Saygılar…

YORUM EKLE