..İNSAN SEVGİSİ..

Kurtlar Vadisi dizisinin bir dönem çok konuşulan karakteri Muro' nun hani bir sözü vardı ya ''Lanet olsun benim içimdeki bu insan sevgisine.'' Bu söz iyiliğe bir başkaldırı değil,yanlışa karşı bir isyandır aslında.İşte bu söz tam Türkler için söylenmiş bir ifadedir bence.Bu hümanist düşünceden dolayı dünyalık olarak çok şey kaybediyoruz amma insanlık olarakta çok şey kazanıyoruz.

Niye mi?

İşte örnekler:

Teröristi yaralı ele geçirir ,ölmesin diye müdahale eder.

Hırsız eve girer ,ne var ne yok alır,ev sahibi uyanınca camdan atlar ,bacağı kırılır ev sahibi 112 'yi arar.

Suçlu ağlar sızlar ,timsah gözyaşları döker ,mağdur dayanamaz affeder.

Kendisi asgari ücretle çalışır,dilenci Allah rızası için der,yetimlerim var der , hemen dilenciye cebindeki bozukları verir.Oysaki dilencinin aylık geliri ondan kat kat fazladır.

Haklı yere dayak yiyen birisi kaçar evine sığınırsa ,onu korur ve polisten başkasına teslim etmez.

Komşusuna akrabaları kadar değer verir,onu akrabası sayar.

Önce başkasını sonra kendisini düşünür.

Savaşta bile gittiği yere  hakkı,hukuku,kardeşliği, insanlığı,yardımseverliği,hoşgörüyü,demokrasiyi, saygıyı,sevgiyi götürür.

Ya  şunlar:

Dünyaya tapan emperyalist güçler ise garibin elindeki malı mulu almak için göz yaşına bakmaz artı birde onu kullanır, sırf kendi çıkarı için.

Kendi ülkelerinde kanunlara herkesin uymasını isterler.Demokrasiyi özellikle kendi vatandaşları olunca harfiyen uygularlar.Kendi içlerindeki diğer azınlıklara ucundan ucundan koklatırlar.

Hele birde ülkelerinin dışarıdaki menfaatleri oldun mu ne demokrasisi.Yerim seni demokrasini derler.Ama bunu da direk demezler,kelimeleri tersten konuşurlar.

Kendilerine gelince insan hakları çok önemlidir.Hatta dışarıya da insan hakları dersi vermeye çalışırlar.Ama ne hikmetse bu insan haklarından ve demokrasiden yararlanmak isteyen Müslüman ve Türk olunca orada dur,derler.

Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü sözü  var ya tam bizlik.Ya şu Araplar var ya onları da bu yüzden  seviyoruz.Yoksa....

Türk'e düşman olan  ABD'yi,Fransa'yı,İngiltere'yi,Rusya'yı,Çin'i,ve de şu İsrail'i anlıyorumda, şu  İran,Mısır,Arabistan,birde haritada yerini bile zor gördüğüm Kuveyt,Bahreyn ve BAE 'ni anlayamıyorum.........

Ne diyeyim? 

Bunlara da Allah hidayet versin.

YORUM EKLE