İşgal Edilen Makamlar!

Çevre sorunları ile boğuşan, insan ve çevre sağlığı açısından hanesine her gün yeni bir vaka eklenen Gümüşhane.
Ve günden güne dilden dile dolaşan o acı söz; ‘’sahipsiz şehir Gümüşhane’’ 

Adeta insanının aklı ile alay edilen, madencilik faaliyetlerinden dolayı git gide yaşanmaz hale gelen şehrimizde vatandaşlarımızın ‘’yaşam hakkı’’ yöneticilerimiz tarafından hiçe sayılmaya devam edilmektedir.

En son Karamustafa Köyünde bulunan maden işletmesinde meydana gelen çevre felaketinin ardından ‘’iyi niyetinden şüphemiz olmayan’’ Sayın Valimizin açıklamalarının dışında yöneticilerimiz tarafından herhangi bir açıklama veya bu olumsuzluklarla mücadele edilmesi adına gösterilen bir çaba göremiyoruz.

Karamustafa’da meydana gelen çevre felaketinde çok ciddi miktarda kimyasal madde ve ağır metal içerikli atık Karamustafa deresine, oradan da vadi boyunca Harşit Çayına ulaşmıştır. Bu durumda şükrettiğimiz tek nokta Gümüşhane Valiliğinin açıkladığı verilere göre tahlil sonuçları zarar verecek sınır değerlerin altında olmasıdır.

Ancak Karamustafa Madeninde atığın böylesi bir sorumsuz çalışma anlayışından kaynaklı olarak çevreye saçılması hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir.

Şehirde bu denli büyük bir felaket yaşanırken sayın milletvekillerimizin konu hakkındaki ilgisizliği her zamanki gibi bizleri şaşırtmamaktadır. 

Benzer şekilde Karşıyaka Mahallesi üzerine dökülen binlerce metreküp hafriyat ve oluşan ciddi bir afet riski karşısında yerel ve ulusal medyada manşetler atılırken sayın vekillerimizin bölgeye bir ziyaretlerinin olmayışı ya da bir açıklama gereğinde bulunmamaları karşısında ‘’onlar en iyisini bilenlerdir’’ demekten başka bir şey yapamıyoruz.

Peki, neredeyse her 3 kişiden 2 sinin oy verdiği sayın vekillerimiz bütün Gümüşhane halkını ilgilendiren bunca sorun karşısında neden sessiz kalıyor?

Şehrin kültürel miraslarının tek tek kaybedildiği,
Kamusal yatırımlar açısından ‘’anlamsız dere ıslahları dışında’’ yatırım alamayan,
Sit alanlarına rahatlıkla taş ocakları açılıp canlıların yaşam hakkı hiçe sayılan Gümüşhane’mizde yönetim mekanizmasının içerisinde olan siyasetçilerimizin vurdumduymazlığı ayyuka çıkmış durumda.

Başta Gümüşhane olmak üzere memlekette üzerine alınmak isteyen ve hak edenlere ithafen bu sözümüz beyaz sayfalara not düşülsün;

Milletin refah ve huzurunu tesis etmek için makamlarda oturması gerekenler halk nezdinde makamda oturan değil, ‘’makamı işgal eden’’ olarak görülüyor ise millete bu hissiyatı yaşatanlar ilahi adalet tecelli ettiğinde hak ettikleri yerde olacaklardır.

Sağlıcakla Kalın.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şeref Sünnetçi
Şeref Sünnetçi - 5 yıl Önce

Halk olarak anlamakta zorlandığımız gerçek şu, tonlarca madeni çıkaranlar, geride çevre kirliliği ve işsizlik gibi sorunları bırakıp gidecekler.
Biz burada kalacağız,doğal kaynaklarımızı korumalıyız.
Bizim madenciler gibi Gümüşhane'den gitme lüksümüz de gidecek yerimizde yok.

Onur Çubukçu
Onur Çubukçu - 5 yıl Önce

Maalesef ki bunu biz ne kadar paylaşırsak paylaşalım anlatamıyoruz. Millet oraya buraya yalamaktan işimi kaybederim korkusuyla ya da ilerde doğabilecek menfaatleri korkusuyla bu tarz yazıları paylaşmaktan bilr aciz. Gün gelecek yusuf gibiler haklı çıkacak ama o zaman da çok geç olacak. #kazdağlarını milletin 1 kez gormesi lazım akıl başa gelmesi icin