Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,6991 %0.01
50,2474 %0.16
5.945,24 % 0,73

YOL MESELESİ

YAYINLAMA:
Karayolları, demiryolları, havaalanları, kent içi ulaşımlar ve raylı sistemler.

Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük ulaştırma yatırımları gerçekleştiriliyor.

Ülkenin dört bir yanında kurulu şantiyeler gece gündüz çalışıyor.

Her gün kullandığımız güzergahlarda, diğer kentlerdeki yol çalışmaları hiç de azımsanacak gibi değil.

Lakin bizim yollarımız?

***

Gümüşhane'nin doğru düzgün diye adlandırabilecek nitelikte yollarına kavuşması aslında 1980'li yıllardan sonra olmuştur.

Vadiyi çepeçevre kuşatan dağların aşılması aslında hiç de kolay olmamıştır.

Özal'lı yıllarla birlikte yaşanan dönüşümün izlerine Gümüşhane'de de rastlamak mümkün. O dönemin şartlarına göre büyük yatırımlar gerçekleştirildi.

Ulaştırma yatırımlarının gerçekleştirilmesinde dönemin milletvekilleri ve özellikle eski bakanlardan Mahmut Oltan Sungurlu'nun hakkını teslim etmek gerek.

Zaman içerisinde artan ihtiyaçlar karayolu ağlarımızın yeniden ele alınmasını zorunlu kılmıştır.

İki binli yıllarla birlikte başlatılan hamleler yollarımızın standartlarında büyük ölçüde değişime neden oldu.

Mevcut yollarımızın daha nitelikli hale dönüştürülmesine ise devam ediliyor.

***

Şehirler arası yollarda yaşanan iyileştirmelerden Gümüşhane'nin hangi ölçüde payını aldığı tartışılabilir.

Bizim için asıl öncelikli konu kent merkezinin ilçelerle olan karayolu bağlantı yollarıdır.

Elbette ki yol standartlarımız eskiye nazaran daha iyi noktadadır ancak daha iyisini istemek de en doğal hakkımızdır.

Bugün itibariyle tüm Dünya'da teknik anlamda yaşanan gelişmeler yol yapımlarında ciddi yenilikleri de beraberinde getirmektedir.

Gümüşhane-Trabzon güzergahında yer alan Torul bu konuda şanslıdır. Erzincan yolu güzergahında yer alan Kelkit için aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Kırıklı-Kelkit, Kırıklı-Köse bağlantıları gerekli yerlerde tünel geçişleri ve düzenlemelerle yeniden revize edilmelidir.

Diğer yandan Şiran yıllarca ihmal edilmiştir. Kelkit-Şiran bağlantı karayolu en başta olmak üzere yıllardır tamamlanamayan İkisu-Şiran yolu mutlaka tamamlanmalıdır.

Bu yol güzergahında dönemin milletvekili Lütfi Doğan ile birlikte Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Cevat Ayhan'la birlikte incelemelerde bulunmuştuk. O dönem kısmen de yolsa inşaat çalışmaları hızlanmış ancak ne yazık ki arkası gelmemişti.

Yol konusunda Gümüşhane için eğer bir öncelik sıralaması yapılacaksa bu sıralamanın en başında İkisu-Şiran karayolu gelmelidir.

Bana göre bu yol  Ak Parti iktidarlarının bir ayıbı olarak önümüzde durmaktadır. Bu dönem içerisinde İkisu- Şiran karayolunun tamamlanması Gümüşhane için en hayırlı işlerden biri olacaktır.

Siyaset kurumuna düşen İkisu-Şiran karayolu için daha fazla mesai harcamaktır!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *