SADECE BİR GÜN MÜ?

Ben ki bir öğretmenim, yılda sadece bir gün hatırlansam da. Ben ki bir öğretmenim içinizden biriyim her gün doğan bir güneşim. Güler yüzlü hemşiredeki tebessüm benim. Memur, amir, hakim, savcı, mühendis, kaymakam, benden öğrendikleriyle yürütüyor işini. Benim rehberliğimde yazıyor, sanatçım, gazetecim. Çünkü Ben düşünceyim. Ben günaydın diyen her dildeyim her gönüldeyim. Mevlana’yım ben. Her din, her renk, her ırk için bir pınarım. İbn-i Sina’yım ben, hasta benden medet umar. Mimar Sinan’ım ben; ezanlar ki her ulu minaremde inler. Akşemşeddin’im ben, benden feyiz aldı Fatihler, Kanuniler. İlim benim, fen benim, medeniyet benim, barış benim; Çünkü beyinlere birlik ve beraberlik ve sevgiyi ben işlerim. Ben öğretmenim. Hem yetiştiren, hem yetişenim. Ben çocuk olan her evde varım. Ben öğretmenim. Öğretmenim diyen her sesle coşarım. Ben öğretmenim. Her el öpenim olanda bir ölür, bin yaşarım. Ben öğretmenim. Her düşünen kafada biraz vefa ararım. Selam vermeyen emeğime yanarım. Öyle geniştir ki iyimserlik ölçüm, vefasızlığın adını zamansızlık koyarım. Başarı grafiğine öğrencilerimle tırmanırım. Mutsuz olan öğrencimde mutsuzluğu yaşarım. Kaderim bu benim. Sevgiyi paylaşırım. 


Derler ki; Hastalık bize, sağlıkta bizim için. Bilirim benim sağlığım en az kırk kişi için. Bu tutkuyla çalışır, bu amaçla terlerim. Pes ettiğim gün gelir. Bir tatil gelse derim. Özlenen tatil ise tekdüze gelir bana. Ders yok, zil yok, bilgi yok. Yalnızlık çöker içime. Okulsuz bir çevrede karaya vurmuş bir balık gibiyim. Öğretmen doğmadım ama dilerim öğretmen olarak öleyim. Sadece bir gün hatırlayarak, överek yüceltmeyin beni. Ülkemin geleceği için her zaman hatırlayın, kıymet verin bana. Öğretmenine değer veren ülkeler çağın ötesine geçtiler. Öğretmenlerimize kıymet vererek bu yolda bir adım atalım. Ülkemizin uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye meydana getirmek için en büyük çabayı, kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır. 

Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı en kutsal, ölümsüz peygamberlik mesleğidir. Muhatabı  insan olan onu hayata hazırlayan tohumdan, yeşermesini sağlayan bir meslektir öğretmenlik. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta gibidir, öğretmenlik mesleği. Öğretmenler birer bahçıvan, en güzel gülleri Onlar yetiştirecek, hiç yorulmadan, bıkmadan, usanmadan. Öğretmenin görevi; erdemli, faziletli, ahlaklı bir toplumun temellerini atmaktır. İnsan yaratılanların en yücesi en donanımlısıdır fakat bazen en vahşi, en acımasız, en dengesiz davranışları da sergileyen yine insandır. Bu yanlışlara düşmemek için insan hayatında kaliteli bir eğitim almalıdır. İyi bir eğitim alsın ki davranışlarını kontrol edebilsin ve diğer insanların haklarına saygı duymayı öğrensin. İşte öğretmenler küçük yaşta insanlara bu güzel meziyetleri aşıladıkları için kutsaldırlar. “Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” sözü bu mesleğin ne kadar şerefli bir gayeye hizmet ettiğini gösterir. 

Her şeyin ekonomik menfaat olduğu günümüzde bu kutsal görevi hakkıyla ifa etmek büyük başarıdır. Bunun için de heyecanınızı ve ideallerinizi kaybetmemelisiniz öğretmenim. Karşı karşıya kalacağınız bütün durum ve şartları göze alarak ruhunuzu her daim canlı tutmalısınız. Mesleğinizi sonsuz sabır ve istek doğrultusunda yürütürseniz başarılı olmanız kaçınılmaz olacaktır. Kazanılması gereken asıl büyük servet;  para, makam ve şan şöhretten ziyade erdem, bilgeliktir ve başarının verdiği iç huzurdur. Bu nedenle amaçlarınızdan vazgeçmeden mesleğinizi sabırla, kararlılıkla , azimle yapınız. Gelişmiş medeniyetler düzeyine çıkmamız, bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakârlığı gösteren eli öpülesi değerli meslektaşlarım, saygılı öğretmenlerim, bir gününüz değil yaşamınızın bütün günleri mutlu, huzurlu ve müreffeh olsun.

YORUM EKLE