ŞEHRİN VİTRİNİ GÜMÜŞHANESPOR

“Eğer bir şeyin hayalini kurabiliyorsanız, onu yapmayı başarırsınız”
Walt DİSNEY


Birileri her ne kadar çıkıp “spor takımlarının ait oldukları şehirlere ne katkısı var” deseler de en başta Gümüşhanespor’umuz, Torul Gençlik Voleybol, Gümüşhane Belediyesi Hentbol ve Gümüşhane Gençlerbirliği Voleybol takımlarımız bu mahrum şehri tanıtmaya, adını duyurmaya ve başarılarıyla bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar.

O Gümüşhanespor ki bir zamanlar İstanbul takımlarını dize getirerek Avrupa’yı titreten Trabzonspor’u bile akılcı oyunuyla Ziraat Türkiye Kupasında grup dışına itebilmiştir. Sebebi çok basit olarak “inanan az kişi inanmayan yığınları her zaman alt edebilir” felsefesinde gizliydi. 

Fabrikası olmayan, adını duyuracak hiçbir paydaşı olmayan Gümüşhane’miz için kim ne derse desin bu güzide takımlarımız adeta hayati önem taşımaktadır. Gümüşhanespor başarıdan başarıya koşarken her iki kulvarda tarih yazmakta ve biz Gümüşhaneliler ise bu tarihe şahitlik etmekteyiz.

Bu başarıda emeği olan en başta Onursal Başkanımız Hacı Osman Akgül’ü, geçen yılki Hocamız Fatih Akyel’i, bu yıl ki hocamız Tarık Daşgün’ü, bu takıma desteğini hiç esirgemeyen Sayın Valimiz Okay Memiş’i, sporun özünden gelen Belediye başkanımız Ercan Çimen’i ve her şeyi ile adeta Gümüşhanespor olan Başkanımız Kaya Büyükbayraktar’ı ve en önemlisi bizlere bu gururu ve sevinci yaşatan altın yürekli sporcularımızı ve kar kış demeden takımlarını yalnız bırakmayan cefakar taraftarlarımızı canı yürekten kutluyoruz.  

Bundan birkaç hafta önce Trabzonspor’un rakibi olan Gümüşhanespor’u grup maçlarından önce izlemeye gelen Trabzonlu spor yazarlarından bir tanesine sormuştum.

“Üstadım. Gümüşhane’mizi ve Gümüşhanespor’umuzu nasıl buldunuz?”

Trabzonlu yazarımızın verdiği cevap çok hoşuma gitmişti. Demişti ki;

“Vallahi Hocam. 70’li yıllardaki Trabzon ve Trabzonspor’un havasının aynısı var şehrinizde.”   

Evet, 70’li yıllarda öğrenciydim Trabzon’da. Ve şimdi yıl 2017 Gümüşhane Gümüşhanespor’u ile ancak 40 küsur yıl sonra yakalayabildi Trabzon’u. Ve şimdi çok iyi anlıyorum ki Trabzonspor Trabzon için ne ise Gümüşhanespor’umuzda Gümüşhane için o kadar değerli bizler için.

Gümüşhanespor; bir kere markadır. Çünkü bu şehrin haklı gurur kaynağıdır. Gümüşhane’nin en büyük inovasyonudur.  Bedava yaptığı ve üstüne üstelik para kazandığı reklamıdır, sesidir, vitrinidir, kısacası her şeyidir.

Gümüşhanespor; Gümüşhaneli yetenekli gençlerimizin ümididir, yeteneğini gösterebileceği ve sıçrayabileceği yegâne imkânıdır.

Gümüşhanespor; Bu şehirde sosyal ve kültürel hiçbir aktiviteye gidemeyen, katılamayan Gümüşhanelilerin yegâne tutunacağı en önemli dalıdır.

Gümüşhanespor; ATV başta olmak üzere birçok kanalda spikerlerin öve öve bitiremediği, inancın, çalışkanlığın, sabretmenin, mütevazılığın, cesaretin ve nihayetinde başarının kaynağıdır.

Gümüşhanespor; bu başarıları görmeyi en çok isteyen ama bugün aramızda olmayan zamanında hiçbir maçını kaçırmayan Tezeneli Kemal Köprülü ağabeyimizin, Amigomuz Hayekseli Selçuk Uzunosmanoğlu ağabeyimizin, Gümüşhane sporunun temelinde payları olan Tekkeli Orhan Aydoğdu Hocamızın ve Değerli Erkan Pelit başkanımızın ümidi, hayat felsefesi ve yaşam kaynağıydı.     

Ancak içimizde bazı İrlandalılar kasıtlı olarak Trabzon ve Gümüşhane insanını karşı karşıya getirmeye çalışsa da Gümüşhanelilerin en çok nüfusla yaşadığı yer Trabzon, Trabzonluların en çok yaşadığı yer ise Gümüşhane’dir. Trabzon dışında Trabzonspor taraftarının en çok olduğu il yine Gümüşhane’dir. 

Biz Gümüşhane ve Trabzon olarak kardeşiz, etle tırnağız, yayla komşusuyuz, can ciğeriz, akrabayız. Geçmişte bizi hakir gören bazı Trabzonluların varlığını bilsem de gelinen bu devirde ibre tamamen tersine dönmüştür. Çünkü Trabzon’un merkezinin % 50 üstü Gümüşhanelidir. Aramıza fitne tohumu ekmeye çalışanlara inat Gümüşhane Trabzon’dur, Trabzon Gümüşhane’dir.

YORUM EKLE