Sevgi neydi

Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti..
Durursam bir daha kurtulamam..
Ziyanı yok, gülüşü yeter bize..
Yüreğim kaydıysa günah mı?..
Çamura saplansam yardıma gelir misin?..
Elini tuttum sıcacıktı, yüreği elindeymiş gibi..
Elinden tutuversem benimle gelir mi?
Seninim işte, alıp götürsene beni..
Elveda asya, elveda selvi boylum al yazmalım, elveda..
Bitmemiş türküm benim..

Şairin de dizelerinde belirttiği gibi sevgi neydi ? Adaletsiz bu dünyada paradan başka şeylere değer veren karşısındakini sırf o olduğu için karşılıksızca seven hiç mi kimse yoktu ?

Yokmuş a dostlar. Sevgi, aşk, sevda kelimeler farklı olsa da anlamları aynı. İki kişi birbirini severse; sevgi olur. Biri kaçar, diğeri kovalarsa: aşk olur. İkisi de sever lakin kavuşamazsa: efsane olur. efsaneler de yalan oldu aşklarda, sevdalarda. Şimdi günümüzde aşklarda evlilikler de demode olmuş. Kimse zora gelemiyor, az başı sıkışan soluğu başkasında başka heyecanlarda arıyor. Kimsenin kimseye tahammülü yok artık. Bu dünya nereye gidiyor ?

Atalarımız görücü usulu evlenir, hiç tanımadığı insanlara ömürlerini verirdi. Ayrılmakta neymiş eşlerinden izin almadan sokağın kapısından adımlarını atmazlardı. Şimdiki nesil eşlerini chat sitelerinde arıyor. Bulduğu kişiyle yıldırım nikahıyla evlenip, hevesi kaçınca aynı hızda boşanıyor. Evlilik artık kağıt üzerinde bir formalite, kimsenin evliliğe aşka sevgiye saygısı kalmamış. Zaman git gide kötüye gidiyor, zihinler değişiyor, kültürler değişiyor. Örf adet tükeniyor zamanla kayboluyor.

Bi de yeni birşey çıkartmışlar "Mantık evliliği". Paran varsa mantık yoksa "bekarlık sultanlık".

Ne ar kaldı insanlarda nede saygı. Dünyanın çivisi çıktı artık paran varsa adam muamelesi görüyorsun. Yoksa sen bir hiçsin.

Kısacası "paran kadar adamsın".

Değerli okurlarım, siz bu adaletsiz dünya da herkese, herşeye inat sevin sayın insanların ümitlerini kırmayın, tutamayacağınız sözler vermeyin. Sırf kendi mutluluğunuz için insanları mutsuz etmeyin. Bir anlık zevk uğruna başka insanlara zarar vermeyin. Unutmayın hayat ince bir çizgi, atılan yanlış bir adımın geri dönüşü olmayabiliyor.
Ne adamlığınızdan ödün verin nede sevginizden, siz sevinde varsın sevginize layık olmayanlar utansın.
YORUM EKLE