Karabulut aday adaylığını açıkladı

Eğitimci-yazar Niyazi Karabulut, AK Parti’den Gümüşhane milletvekili aday adaylığını düzenlediği toplantı ile açıkladı.

Karabulut aday adaylığını açıkladı
Eğitimci-yazar Niyazi Karabulut, AK Parti’den Gümüşhane milletvekili aday adaylığını düzenlediği toplantı ile açıkladı.

Anadolu Lokantasında düzenlenen toplantıda yol, köprü, baraj, bina gibi çalışmaları vaad etmediğini ifade eden Karabulut, “Bunlar devletin rutin hizmetleridir. Bunları halkımıza vaad etmiyorum. Benim en temel vaadim dürüstlüğümdür. Halkımıza karşı dürüst olacağım.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’nin içinden gelen birisi olduğunu vurgulayan Karabulut, “Ben ayakkabılarını Gümüşhane sokaklarında eskiten, faturalarını Gümüşhane’de ödeyen bir vatandaşım. Halkın içinden gelen, geleneği bilen birisiyim. Nasip olursa halkımızın sesi olacağız inşaallah.” ifadelerini kullandı.

Karabulut şunları söyledi:

Eğer teşkilatımızda uygun görürse bu sorumluluğu hakkıyla ifa edeceğime inanıyorum. Doğup büyüdüğümüz bu güzel ilimizi, ekip ruhuyla ve hep birlikte daha iyiye taşımak üzere bu göreve talip olduk. Çünkü biz birlikte varız, birlikte güçlüyüz. Nasip olursa hemşehrilerimizin bize vereceği emanete en iyi şekilde sahip çıkacağımıza inanıyorum.

Siyaset artık kısır bir ideoloji olmaktan çıkmış, hizmet makamı olmuştur. Mevkiler de makamlar ancak aziz milletimize hizmet etmek içindir. En büyük ve kalıcı olan makam ise gönüllerde kazanılan makamdır. Kırk yıldır yüz yüze baktığımız hemşehrilerimizin gönüllerinde bir yer edinebildiysek ne mutlu bize.

Bizleri yetiştiren bu aziz millete minnet borcumuz var. Bu borcu da ancak memleketimize hizmet niyetimizi sağlam tutarak ödeyebiliriz. Siyasetteki en büyük kazanç, milletimizin yaptığı hayır dualardır. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş. Hoş bir sada bırakma arzusundayız. Biz, AK Parti teşkilatının destekleriyle bu yolda devam etmek istiyoruz.

Bu güne kadar tecrübe ve birikimlerimi Gümüşhane için kullandım. Bundan sonra da çalışmalarımız millete hizmet için olacak, bundan başka bir görevimiz de olmayacak. Doğrunun, mazlumun yanında olmaya özen gösterdim, zalimden uzak durdum bu duruşum ömür boyu devam edecek.

Siyaset başlı başına bir sorumluluk ve fedakârlıktır. İnşallah bu süreç Gümüşhane’miz ve memleketimiz için hayırlı olur. Hayatımın rotasını belirleyen iki kelimeyi burada ifade etmek istiyorum: vefa ve sorumluluk. Bu güne kadar olduğu gibi bu süreçte ve bundan sonraki hayatımda da vefayı elden bırakmayacağım, sorumluluklarımı yerine getireceğimi tekrar ediyorum. Biz ne büyük söyleyeceğiz, ne çok söyleyeceğiz. Size sadece tek bir söz veriyorum: “dürüst olmayı”.

NİYAZİ KARABULUT KİMDİR?

1963 Yılı Torul-Gümüşhane doğumlu. İlköğrenimini Yücebelen köyünde, Orta Öğrenimini Gümüşhane İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yüksek Lisans düzeyinde mezun olarak Hatay-Reyhanlı Ticaret Lisesinde öğretmen olarak göreve başladı.

Değişik okullarda öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar ve Ağ Sistemleri Yöneticisi, Eğitici Bilgisayar Formatörü ve İl Bilgisayar Koordinatörü olarak görev yaptı.

Şiir ve yazıları Yeni Devir, Mor Taka, İslami Edebiyat, Dil Ve Edebiyat, Bizim Külliye, Değirmen, Harşit, Cümle, Poyraz, Herfene, İcmal, Derkenar, Kardelen, Mavi Yeşil, Çınar, Gümüş Ufuklar, Gümüş Çizgi, Dört Mevsim Karadeniz gibi gazete ve dergilerde yayınlandı.

Harşit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Cümle Dergisi Yayın Kurulu Üyesi, Cılga Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Herfene Dergisi Yayın Kurulu üyeliklerinde bulundu. Gümüşkoza Gazetesinde günlük yazılar yazmaya devam ediyor. Karadeniz Bölgesinde yayınlanan Taka Gazetesinin sanat sayfası Taka Sanat’ın editörlüğünü yürütüyor.

Onbeş adet ortaklaşa ve kişisel fotoğraf sergisi açtı. Arapça ve temel düzeyde İngilizce biliyor.

Evli, Muhammed Salih, Şeyma, Şeyda isminde üç çocuk babası.

Yayınlanmış eserleri:
• Münzevi Sevdalar
• Yirmidokuzuncu Şehir
• Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi
• Size Katılıyorum Ama Gülmekten
• Gümüşhane’nin Renkleri
• Siyah Beyaz Gümüşhane
• Çam Yarası
• Çölün Şiiri
• Kırk Hadis
• Ebeveyn Risalesi
• Gümüşhane Şehrengizi
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER