Özdamar'dan Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi

CHP Gümüşhane İl Başkanı Sait Özdamar, Cumhurbaşkanı seçimine değinerek, "Seçilecek cumhurbaşkanın, toplumun beklediği vasıfları taşıması önem arz ediyor" dedi.

Özdamar'dan Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi
CHP Gümüşhane İl Başkanı Sait Özdamar, Cumhurbaşkanı seçimine değinerek,  "Seçilecek cumhurbaşkanın, toplumun beklediği vasıfları taşıması önem arz ediyor"  dedi.

Özdamar, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı adayların, cumhuriyetçi, laik, üniter yapıyı kabul eden insanlar olması, çağ dışı yönetim sistemlerini getirme gayretinde olmaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı adayının birey hak ve özgürlüklerine sahip, vatandaşların hak ve özgürlüklerini koruyan bir sistemin savunucusu olması gerektiğini ifade eden Özdamar, şu değerlendirmede bulundu: “Cumhurbaşkanı adaylarının gençlerin yaşam tarzlarına müdahale etmeyen, insan aklını ve bilimi öne çıkaran bir yapıda olmalı. Daha da önemlilerinden birisi ise adayın hiçbir yolsuzluk ve şaibeye bulaşmamış olması gereklidir. Hiç birisinin yolsuzlukla ilgili herhangi bir itham altında olmaması gerekmektedir. Adaylarımızdan hiç birisi Müslüman kanı dökülmesine neden olmamalı. Bu nedenle seçilecek cumhurbaşkanının toplumun beklediği vasıfları taşıması önem arz ediyor.”
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER