Ve Çimen Adaylığını Açıkladı

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara temaslarının ardından Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Ve Çimen Adaylığını Açıkladı
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara temaslarının ardından Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Çimen, parti binasında yöneticiler ve kalabalık bir partilinin katıldığı toplantıda aday adaylığını resmen açıkladı.

Yaptığı açıklamada, 2009 yılında yapılan seçimlerde de aday olduğunu hatırlatan Çimen, ilk günkü heyecanını koruduğunu belirterek, tüm aday adaylarına başarılar diledi ve AK Parti’ye gösterdikleri teveccühten ötürü teşekkür etti.

Vatandaşlarda meraklı bir bekleyişin oluştuğunu ifade eden Çimen, 1 Kasım tarihinde sona eren aday adaylığı sürecinin ardından parti genel merkezinin aldığı kararla İl Başkanlarının aday adaylık süresinin bir ay daha uzatıldığını söyledi.

Parti olarak bir aday belirlerken birçok kriteri dikkate alarak adeta kuyumcu terazisi hassasiyetinde çalışmalar yaparak karar verdiklerini dile getiren Çimen, “Bu çerçevede partimizin yapacağı kamuoyu araştırmaları, temayül yoklamaları, il başkanı ve milletvekili görüşleri gibi kriterler dikkate alınarak en iyi adayı çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Gümüşhane’de temayül yoklamalarını 16-17 Kasım’da gerçekleştireceklerini ifade eden Çimen, şahsıyla ilgili teşkilat ve vatandaşların beklentilerinin farkında olduğunu belirterek, şunları söyledi: “AK Parti genel merkezimizin aldığı yeni bir kararla il başkanlarının aday adaylık süresi bir ay daha uzatılarak 1 Aralık tarihine ertelendi. Genel merkezimiz seçim süreci yaklaşırken kadrolarımızın daha sağlıklı bir seçim atmosferine hazırlanması için bazı il başkanları gibi şahsıma da görevine bir ay daha devam etmem yönünde telkinlerde bulundu. Bu nedenle bir ay daha il başkanı olarak sizlerle birlikte şehrimize hizmet etmeye devam edeceğim.”

Gümüşhane’nin sahipsizlik girdabından önümüzdeki süreçte kurtulacağını ve geleceğe güvenle bakacağı yeni bir yönetim anlayışıyla bütünleşeceğine vurgu yapan Çimen, Ercan Çimen olarak tüm gayret ve sorumluluğunu bu istikamette yürütürken şehrin sorunlarını da halkla el ele vererek tasfiye edeceklerini söyledi.

“GÜMÜŞHANE’NİN ÇILGIN PROJELERE İHTİYACI VAR”

Gümüşhane’nin çılgın projelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Çimen, adaylığı kesinleşinceye kadar bu yöndeki projelerini açıklayacağını belirterek, Belediye Başkanı adayı iken verdiği sözleri İl Başkanlığı esnasında yerine getirdiğini kaydetti.

Bir önceki seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkan adayı olarak seçime girdiğini, ufak bir yol kazası sonucu Belediye Başkanlığının nasip olmadığını ifade eden Çimen, “O dönem başkan olmam halinde gerçekleştirmeyi taahhüt ettiğim projeleri il başkanı olarak gerçekleştirme fırsatı buldum. Çünkü bizlerin amacı bir koltuk elde etmekten ziyade halkımıza hizmet etmek, şehrimizin ülkemizin gelişmesi için çaba göstermektir. Zaten AK Parti mensubu olmanın, AK Partiye gönül vermenin gereği de budur. Bu çerçevede seçimdeki vaatlerimizden birisi olan ve Belediye’nin yükümlülüğünde bulunan Harşit Çayı Islah Projesi’ni DSİ aracılığıyla ihale ettik ve bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Yine içme suyu ile ilgili şehrimizin problemi malum. Bu noktada da yine projelerimizden birisi olan Bahçecik Barajı Projemiz için bakanımızdan sözünü aldık ve proje çalışmalarına başladık. Gördüğünüz gibi hiçbir zaman vazgeçmedik, geçmeye de niyetimiz yok.” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı olması halinde amacının Türkiye’nin önüne koyulan 2023 ve 2071 hedefleri gibi hedeflerle Gümüşhane’ye bir vizyon çizerek bu vizyon etrafında üretilecek çılgın projelerle Gümüşhane’yi yeniden güçlü bir şekilde imar etmek olduğunu ifade eden Çimen, önceliklerinin büyüyen Gümüşhane olduğunu söyledi.

Bu hedeflerden ilkinin Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı olan 2018 olduğunu belirten Çimen, 2018’e kadar şehrin tüm alt yapı ve üst yapı problemlerini çözmek ve şehri yaşanabilir bir şehir haline getirmek istediklerini, büyük hedeflerinin ise 2029 olduğunu, bu hedefe doğru ilerlerken üretecekleri çılgın projelerle Gümüşhane’yi bir marka şehir haline getirmek istediklerini dile getirdi.

ÜNİVERSİTE BELEDİYE KIYASLAMASI

Açıklamasında şehri 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi ile kıyaslayan Başkan Çimen, üniversitenin 5 yılda geldiği noktaya dikkati çekerek Belediye’nin 15 yılda ne yaptığını sorguladı. Başkan Çimen, “Birisi sürekli büyürken, diğeri sürekli yerinde saymış. Biz bu anlayışın değişmesini istiyoruz. Daha çok üreten, daha çok çalışan, halkı için mücadele eden şehre refah ve zenginlik getiren yeni bir belediye inşa etmek istiyoruz.” dedi.

Diğer partilere gönül vermiş vatandaşlara da seslenen Çimen, “Ben inanıyorum ki halkımız kendi geleceğine el koyarak, bu keşmekeşliğe muhakkak surette son verecek derin ferasete ve basirete sahiptir. Önümüzdeki yerel seçimlerin şehrimiz adına anlamı işte bu açıdan çok ama çok büyüktür. Tercihlerini farklı partilerden, ister MHP’den, ister CHP’den, isterse SP’den ya da diğer partilerden yana yapmış tüm Gümüşhaneli kardeşlerime seslenmek istiyorum. Tüm kardeşlerimden bir istirhamım var; Gümüşhane’nin geleceği için, şehrimizin her anlamda kalkınması, gelişmesi ve büyümesi adına bu süreçte üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirerek, şehri iktidar gücüyle buluşturma fırsatını bu kez çok iyi değerlendirmeliyiz. Gümüşhane’nin geleceği için bu hayati kararı hep birlikte vermek zorundayız. Son 15 yıllık ortak tecrübemiz çok açık bir şekilde bize göstermiştir ki; şehrimizin farklı maceralara sürüklenmeye ne mecali nede böyle bir lüksü artık vardır. Bu şehre ve onun aziz halkına hizmet eden, taş üstüne taş koyan herkese elbette şükranlarımızı sunmaktan imtina etmeyiz ama şimdi artık devir değişmiş, işin önemi bambaşka bir hal almıştır. Dolayısıyla önümüzdeki seçim, her şeyden daha çok, şehrin kaderiyle ilgili, ortak geleceğimizin nasıl olması gerektiğiyle ilgili bir karar aşamasına bizi getirmiştir. Gümüşhane halkının sabır ve vefasını istismar ederek, halkımızın yüksek meziyetleriyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur.” diye konuştu.

AK Parti iktidarları eliyle son 11 yıl içinde Gümüşhane’nin her anlamda büyük kamu yatırımlarıyla çok önemli bir kalkınma sürecine girdiğini belirten Çimen, şöyle konuştu: “Merkez Belediyemiz doğası gereği ve ideolojik nedenlerle üstüne düşeni yerine getirmekten kaçınırken, AK Kadrolar ve AK Vizyon’la tam anlamıyla bütünleşemeyerek ciddi arızalara neden olmaktadır.  Bu durum şehrin istenilen nispette hizmet almasına engel teşkil ettiği gibi, kaynakların planlanmasına ve her anlamda verimli kullanımına zarar veriyor. Bu engelin ortadan kaldırılması için gereken tarihi fırsat 30 Mart’ta önümüze gelmektedir. Gümüşhane için bu fırsatın çok iyi değerlendirileceğinden artık kimsenin şüphesi olmamalıdır. Önümüzdeki 5 ayın ardından sonra şehrimiz, İnşallah makus talihini bütünüyle aşarak yepyeni bir döneme merhaba diyecek. Bu konu tesadüflere bırakılamayacak kadar önemli bir husustur. Gümüşhane halkının genel seçimlerde AK Parti’ye karşı gösterdiği büyük teveccühün bu yerel seçimlerde Gümüşhane Belediyesi’ni de AK Kadrolar’a emanet ederek, Gümüşhane’yi taçlandıracağı halkımızın ortak beklentisi olarak, artık şehrin her hanesinde konuşulan en önemli konu durumundadır.”

Üniversitenin kısa sürede 13 bin öğrenci sayısına ulaşmasının ardından yaşanan sorunlardan da Belediye’ye pay çıkaran Çimen, “Belediye üzerine düşen görevi yerine getirmiyor. İmar ile ilgili sıkıntılardan dolayı öğrencilerimiz ve memurlar ev bulamıyor. Kiralar ateş pahası. İnsanımızın ve öğrencilerimizin sosyal faaliyetlerde bulunacakları alanlar yok. Böyle bir şehirde öğrenci neden okumak istesin. Bir memur neden çalışmak istesin. Bir Gümüşhane’li neden yaşamak istesin.  İl başkanı olarak bunun sıkıntısını çok çektik. İyi bir doktor getirmeye çalışıyoruz. Doktor geliyor, Şehri şöyle bir geziyor ve o gün kaçmanın yollarını aramaya başlıyor. Bunların hepsi şehrimizin yaşanabilir olmamasından kaynaklanıyor. Belediye sürekli bütçesinin yetersizliğinden bahsediyor.  Şimdi soruyorum, iyi de 15 yıldır neden belediyenin gelirlerini artıracak çalışmalar yapmadın. Diğer belediyeler gibi kendine kaynak oluşturmadın. Bu süre bir yıl değil iki yıl değil. Tam 15 yıldır iktidardasın. Bunun adı tam anlamıyla beceriksizlik.”

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER