İlk resmi başvuru Karahanoğlu’ndan

AK Parti’nin seçim takviminin belli olmasının ardından 31 Mart yerel seçimlerinde Gümüşhane Belediye Başkanlığı aday adaylığı için ilk resmi başvuru Halil İbrahim Karahanoğlu’ndan geldi.

İlk resmi başvuru Karahanoğlu’ndan

Geçtiğimiz günlerde 30 yıllık akademik hayatının ardından emekli olan ve aday adaylığını açıklayan Yüksek İnşaat Mühendisi Halil İbrahim Karahanoğlu, beraberindeki heyetle AK Parti İl Başkanlığı’na giderek ilk resmi aday adaylık başvurusunu gerçekleştiren isim oldu.

“Biz kendisinin bilgi ve birikiminden faydalandık inşallah şehrimizde faydalanır”

Karahanoğlu’nun müracaatını alan ve aday adayı olan herkese eşit mesafede olduklarını vurgulayan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, “Kardeşimiz Şehremini olmak için yola çıkmış. Rabbim muvaffak etsin. Karahanoğlu aday adayıdır. Belki ilerleyen süreçte aday olabilir ve biz de bundan gurur duyarız. Teşkilatımız adına bu tür görevleri üstlenmeye talip olmak ciddi fedakarlıklar gerektiriyor. Yarın kendisi Belediye Başkanı seçilirse aile hayatı olmayacağını bilmeli. Evi tüm Gümüşhane olacak ve ona göre bir çalışma prensibi belirleyecek elbette. Cumhurbaşkanımızın 7/24 çalıştığı yerde onun adına hizmete talip olanların da “kendime ait bir zamanım olsun” diye bir istediği olamaz. Akademik ve yerel yönetimler noktasında kendisinin pek çok çalışmasını ben biliyorum. Biz kendisinin bilgi ve birikiminden faydalandık. İnşallah şehrimizde faydalanır. Bütün aday adaylarımız bizim için aynı kıymetlidir ve hepsi bizim için baş tacı olacak. Bundan sonraki süreçte önümüzde temayül yoklaması var. Onun ardından teşkilat yoklamaları var. Temayül kriterlerden birisidir ve oradan çıkacak adaylar yüzde 100 belirleyici olmamakla birlikte etkin rollerden biridir” dedi.

“Amacımız Gümüşhane’ye hizmet etmek”

Gümüşhane’ye hizmet yolunda birikim ve tecrübelerini aktarmak için Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu kaydeden Halil İbrahim Karahanoğlu ise “Bu konuda verdiğiniz desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte aday adaylığımız konusunda başvurumuzu yaptık. Amacımız Gümüşhane’ye hizmet etmek ve burayı yaşanabilir bir şehir haline getirmek. İstişare ile gönüllüleri fethederek eserle hizmet yolunda hem teşkilatımızla beraber hem de hemşehrilerimiz ile birlikte karar vererek Gümüşhane’ye güzel hizmetler yapmak istiyorum. Başkanımızın da desteğiyle bu yolda hep birlikte çalışacağız. Eğer kaderimizde Belediye Başkanı olmak var ise bu uğurda gece gündüz demeden hizmete varız hazırız” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep KAYA

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER