BASIN EMEKCİSİ BAYRAM TUNÇ

Bir güzel insandı merhamet özü,

Budaktan sakınmaz dosdoğru sözü.

Milli görüş ehli menzildir izi,

Bayram Tunç yaşadı sır oldu gitti. 

İsmail HAYAL


Sene 2004. Gümüşvadi ile Trabzon'a giderken yanıma biri oturdu. Oradan buradan derken frekanslarımız Gümüşhane ortak paydasında birleşti. 

Üniversite yıllarında Ankara Belde Gazetesinde günlük bant karikatürleri çiziyordum. Yol arkadaşım Gümüşhane'nin ilk günlük yerel gazetesi Gümüşkent Gazetesi'nin sahibi olduğunu öğrendiğim Bayram Tunç idi. O daha teklif etmeden ben hemen kabul ettim. 

Öğrenci iken çoğunlukla siyasi çizdiğim bant karikatürleri Gümüşhane ve kültürü konusunda değiştirerek çizmeye başladım.
Bir seneye yakın o zaman zarfında gördüm ve şahit oldum ki Bayram Tunç sert görünümünün aksine muhteşem bir yüreğe sahip adam gibi adamdı.

Dedikodusu olmayan, sözünü ve gözünü budaktan esirgemeyen, adamına şartlar ne olursa olsun sonuna kadar sahip çıkan, sürekli üreten ve üretene değer veren bir akil insandı.

 
Tüm mesaisini oğlu Temel ile tek sevdası Gümüşkent Gazetesi ile dolduran, şehrin sosyo kültürel yapısına, eğitim, sağlık ve içtimai hayatına duyarlı, memleket aşkı ile zirve yapan bir değerimizdi.

 
Ve bizler maalesef bu güzel değerlerimizi o kadar yazsak da öldükten sonra methiyelerle anan bir toplum olduk. Ölmeden evvel bu değerleri kaleme aldığımız zaman maalesef hemen bir kıskanma ve eleştirme moduna girenlerin 'acaba ne çıkarı var' taarruzu ile karşı karşıya kalıyoruz.

 
Bu bağlamda kulaklarımı tıkayarak çıkardığım yaklaşık yirmi kitabımda Gümüşhaneli değerlerimizi yazdım, Rabb'im ömür verdikçe ve elim kalem tuttuğu sürece bu değerleri onlar ölmeden sağ iken  yazacağım.

 
Öldükten sonra keşke dememek için kim olursa olsun derdi bu şehir olmak şartıyla delisi, velisi kim olursa olsun yazacağım.

 
Bayram Tunç ağabeyimizi hayatta iken ziyaret edip, çayını içmiş, sohbetinden feyz almış biri olarak son derece müsterihim.


Ve tarih 15 Nisan 2022. Bugün onu Kelkit Ünlüpınar'da Ramazan ayının cuma gününde cuma namazı sonrası dua ve tekbirlerle asıl hakiki yurdumuz ahirete yolcu ediyoruz.

 
Biz razıydık Rabb'imde razı olsun diyerek Bayram Tunç ağabeyimize rahmet diliyor başta Temel ve Kadir olmak üzere aile efradına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

 
Mekânın Cennet olsun güzel ağabeyim. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 2 yıl Önce

evet değerlerimizi hayatta iken anacaksak analım yerevceksekte yerelim. yeterki yaşadiğinda olsun bayram Tunç Gümşhane yerel basınında Sektörün tabanından gelmiş hem mutfağinda çalıştı hemde şef liğinde. tek ve yeganedir. Allah rahmet eylesin. ismail güzel özetledi. not. Hiç bir kimse birbaşkasının yazılı ve de sözlü yorumuna amabargo koyma değilki yetkisine hiç bir şekilde karışamaz. zarar gördüğünü iddia eden mahkeme orada. ben ismaili, bu değerlendirmemle yüreklendirmek istiyorum. döğru bildiğini yapmalısın.ys

KADİR TUNÇ
KADİR TUNÇ - 2 yıl Önce

Duygu ve düşünceleriniz bizler için onurdur. Güzel dilekleriniz için Teşekkürlerimi Sunarım. Kaleminize ve emeğinize sağlık