BU DÜNYADAN BİR OZAN ABİ GEÇTİ

Komplo teorilerinden anlamam ama bazı siyaset, asker, bürokrat ve bilim adamlarımızın kaza “neticesinde hayatını kaybetti” sözüyle kimse beni ikna edemez.

Fakat şu bir gerçek ki “minareyi çalan kılıfını hazırlar” misali bu suikastları yapanlar da ispatlanamayacak şekilde görevlerini (!) ifa ediyorlar.

Bence Ozan abi için de aynı şey söz konusu.
Mekanı cennet olsun.

///
Ozan Sungurlu için bizim basınımızın  asla bunlardan haberi olmamıştır ama,
-Amerika ve Kanada’da 20 yıl dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ”saha jeoloğu” olması nedeniyle adına ödül törenleri düzenlendi.

-Sahadan ayrılırsam mühendislik yapamam bürokrat olurum kaygısı ile hiçbir genel müdürlüğü adalet bakanı ağabeyini araya koymalarına rağmen kabul etmedi.

-Karadeniz’in halen çökmeler devam ettiğinden, değişen bir deniz olduğu için soğuk deniz olmadığını dolayısıyla doğal gaz olabileceğini ama doğu Akdeniz’den çıkacak doğal gazın ülkemizi ihya edebileceğini kırk yıl önce ispatladı.

-Bunun için kendilerini ziyaret etmek için yurtdışından gelen on kişilik profesörlerden müteşekkil bilim heyetini daha yatması gerektiği halde ameliyat sonrası karşılayıp bilgilendirdi ve kabul ettirdi.

-Genel müdürlükleri kabul etmediği gibi, asla kapısına genel müdür yardımcısı  tabelasını dahi astırmadı.
Ailesi bile onun yıllarca sade bir mühendis olduğunu zannediyordu.

-O kadar mütevazi hayat yaşadı ki ameliyatı için özel odayı kabul etmemiş, SSK hastanesinin  kovuş odasında yatmıştı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail HAYAL
İsmail HAYAL - 9 ay Önce

Böyle bir gurur abidesi şahsiyeti bu şehirde kimse bilmiyor maalesef. İlkin 2006 yılında Gümüş Portreler kitabımda yer almıştır. Yaşasaydı bugün Aziz Sancar gibi alanında Nobel ödülü alırdı. Mekanı Cennet olsun inşAllah....

ERNAİL KOÇ
ERNAİL KOÇ - 9 ay Önce

Bizler hep kendini pazarlamaya, gündemde tutmaya, popülist olmaya özen gösteren marifetli veya marifetsiz insanlardan haberimiz oldu.

Mütevazı, popülistliği önemsemeyen, başarıya odaklı insanımızın varlığından haberimiz olmadı.
///

Yıllar önce bir sanatçımızın serzenişi;
-Bana rastlayan, epeydir sizi göremiyoruz yoksa sanatı bıraktınız mı? diye hal hatır ediyorlar.
Halbuki ben sanatımda çok farklı faaliyetler içerisinde yeni eserler, yorumlar yapıyorum ama özel hayatımla gündemde değilim. Maalesef benim özel hayatım gündem olmadığı, sanatla da ilgisi olmadığı için haliyle benden o insanların da haberi olamamıştı.
///
İşte Ozan abi de böyle birisi demek oluyor.