DEĞER VERMEK VE GÖRMEK

“Değer verdiğin kadar görürsün”
Atasözü

Hemen her cenazeye Rabbim fırsat verdiği müddetçe katılmaya gayret gösteririm. Bu şehrin delisine, velisine, garibanına değer veririm. Elimden geldiği kadar hayır işlerinde öncülük yapmaya, burs sağlamaya, tekerlekli sandalye, kırtasiye, gıda ve giyecek bağlamında veren el ile elen el arasında köprü olmaya gayret ederim.

Başta mensubu olduğum Milli Eğitim camiası başta olmak üzere hemen her alanda verilen her işte koşmaya gayret gösteririm. Bu şehre yakında siz değerli okurlarımla buluşacak olan Heybemdeki Öyküler kitabı ile 18 kitap, yüzlerce köşe yazısı ve Hayal Dükkânı adlı kültür sanat sayfası ile hizmet vermeye gayret ediyorum.

Bunları takdir edilmek, belge almak, bir menfaat görmek adına kaleme almadım, almıyorum. Her emeğin bir karşılığı olsa gerek bazı dostlarımızın küçük de olsa katkılarını gördüm.

Gümüşhane’de kendi köyümden tek hane olmam hasebiyle 4 Temmuz 2022 tarihinde oğlumun düğününde açıkçası düğünüme kimse gelmeyecek diye çok korktum. Ancak Trabzon’dan düğünüme iştirak eden kız kardeşim Emine Aydın’ın;

"Abi gördüm ki sen Gümüşhane’de çok insan biriktirmişsin” sözleri ile gerçekten gurur duydum. Rahmetli babamın çok yıllar evvelinde demiş olduğu;

"Oğlum düğün ve cenazede sevdiklerinin yanında ol” sözünü kendine şiar edinmiş biri olarak yıllar sonra kendi adını verdiğim ancak göremediği torununun düğününde bizzat gözyaşları içinde yaşadım.

Düğünüme telgrafları ile katılan ancak yetkililerin kaybettiği için mesajları okunamayan çok değerli Adalet Bakanımız Mahmut Oltan SUNGURLU, Eski Milletvekillerimiz Prof Dr Kemalettin AYDIN ve Sabri VARAN, Rize Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Prof Dr Mehmet Fatih GÖKÇE, GÜYAD Başkanı Tahsin SÖĞÜT ve GÜDEF Başkan Yardımcısı M. Fatih ÇOBAN’A çok teşekkür ediyorum. 

Düğünüme bizzat katılan ve bizleri onurlandıran Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN, AK Parti İl Başkanı Celalettin KÖSE, Trabzon’da Gümüşhanelilerin sesi olan Ciğerim Erol BİRSEN, MHP MYK Üyesi Musa KÜÇÜK, CHP İl Başkanı Bedri AĞAÇ, İyi Parti İl Başkanı Ali ATEŞ ve Yardımcısı Bayram CANLI, GTSO Başkanı İsmail AKÇAY, Deva Partisi İl Başkanı Hamza ÇAKIR, DP İl Başkanı Şerif AKINTÜRK, Memur Sen İl Başkanı Engin KARABULUT, Eğitim Bir Sen Başkanı Habib TANIŞ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mesut OLGUN, Murat ESKİCİOĞLU, Gönül EROĞLU, Adem DOĞAN, Mustafa ATAY, Asuman KOÇYİĞİT, Kızılay Başkan Yardımcısı Mikdat BAŞER, Değerli büyüklerim Ernail KOÇ, Süleyman KÖPRÜLÜ, Nadir Özer KAYA ve Hikmet KARA, BBP Gümüşhane Eski İl Başkanı Hayati EZBER, BBP Başkan Yardımcısı Bayram BİLGİN, 15 Şubat Gazetesi Sahibi Mehmet KARA, Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsa ŞANLITÜRK, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Zekai İNAN, Kelkit SHM Müdürü Yunus ALBAYRAK, Lüks Gümüşhane Sahipleri Sebahattin ÇİMEN ve Fazıl CEYLAN, Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü Uzmanı Halil İbrahim ATEŞ, Eğitim Camiasından Gürsoy ÇAVUŞOĞLU, Bahadır OĞUR, Servet ÇAKMAK, Musa POLAT, Murat SAĞLAM, Ali ÇİLDOĞAN, İlhan AYDIN, Genç İşadamı Edip CEYLAN, Demirören Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Hami HAYAL, Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği Başkanı Eyüp DEMİREL, Gümüşhane Gen Tr sahibi Recep ERGİN, Kadınlar Cemiyeti Başkanı Aynur ÇUBUKÇU, Kuşakkaya Gazetesi Başyazarı Turan TUĞLU, Kuşakkaya Gazetesi Sahibi Sezai KÖPRÜLÜ, Gümüşkoza Gazetesi Sahibi Hüseyin ÇELİK, Demokrat Gümüşhane Gazetesi Başyazarı Yusuf SADIK, Gümüşhane ŞEHRENGİZ DERGİSİNDEN Talat ÜLKER, Serhat DOĞAN, Karaer, Karşıyaka ve Demirören Köyü Muhtarları Mehmet KURTMAN, Arzu AY ve Ekrem HAYAL, Emekli Memur Sen Başkanı Sebahattin NAS, İpekyolu Market Sahibi Atıf ŞAHİNÖZ, Diş Doktoru Çetin IŞIK, Eczacı Onur IŞIK, Emekli Öğretmen Türkan TURGAY, Gümüşhane sevdalısı büyüğüm Niyazi SADIK ve değerli eşleri, Veteriner Abidin KOBYA, Bilgin BOZKIR, İsmail YILDIRIM, Trabzon’dan Ömer Çelik, Mehmet Hayal, Ahmet Yılmaz, Kani İskender, Bahattin, Ali, Adem HAYAL ve isimlerini tek tek yazması mümkün olmayan ve isimleri gönlümde olan uzaktan ve yakından katılan tüm gönüldaşlarıma en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Rabbim yokluğunuzu göstermesin. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
kenan okumuş süleymaniyee
kenan okumuş süleymaniyee - 2 yıl Önce

kardeşim sen bize davetiye gönderdide bizmi gelmedik ,,,

İsmail HAYAL
İsmail HAYAL @kenan okumuş süleymaniyee - 2 yıl Önce

İlk defa düğün yaptık. O yüzden acemiliğimize ver üstad. Kalben yanımda idin zaten. Allaha emanet olun.