GEÇ KALMAYIN

Bismillahirrahmanirrahim

İnsanoğlu tertemiz doğar. Çocuk olur, genç olur, yetişkin bir birey ve artık yaşlılıkla beraber ömür dediğimiz yaşam mücadelesinin sonuna yaklaşır. Bazı dönüm noktaları olur hayatında sevinçleri, mutluluğu, üzüntüsü belki yalnızlığı. Hepsi bir şekilde geçer ama bazı geç kalınmışlıkların telafisi olmayabilir. Ne yapsanız da bunun pişmanlığını bir ömür atamazsınız, hatırladıkça belki canınız yanar belki de keşkelere sığdıramazsınız. 

Anne ve babanıza geç kalmayın…

Bunun pişmanlığını yetim veya öksüz bir evlattan bakası asla bilemez. Anne sevgisi baba sevgisi nedir onlardan daha iyi kimse bilemez. Annenin kucağını babanın kollarını onlardan başka kimse daha iyi özleyemez. Bir kapının ardında açılmasını kimse onların gözüyle göremez. Nitekim sağlığında kıymetini varlığında ise hikmetini bilelim.

Çocuklarınıza geç kalmayın…

Hiçbir mutluluk belki de bir çocuğa verilecek en güzel terbiyeden daha değerli değildir. Olgun bir birey ve topluma faydalı bir evlat olması için kişisel ilişkileri asla eksik etmeyin. Dinleyin, hak verin, konuşmasına ve kendini ifade etmesine fırsatlar verin. Aşamadığı konurda biraz bekleyip nasıl mücadele ettiğini gözlemleyin. Düşeceği yerde elinden tutmak için ardında olduğunuzu hissettirin.

Kendinize geç kalmayın…

Sizi değerli kılan çevrenizdeki arkadaşlarınızı ihmal etmeyin. Halini hatırını sağlığını sorun. Mutluluğunuzu paylaşmayı deneyin. Üzüntüsüne ortak olup derdini paylaşın. Elinden tutun, ona karşı samimiyetinizin yapmacık olmadığını gösterin ve kendini değerli hissedecek cümleler kurun. Vakit ayırın size ihtiyacı olan arkadaşlarınızı kardeşiniz gibi sevin.  Zaman ayırın kendiniz için. Ben acaba ne yapıyorum. Çevremdeki insanların gözünde benim değerim nedir. Onların gönlüne taht kurabilmiş miyim? Bu sorulara cevap bulabiliyorsak ne mutlu bize. Sizi siz yapan değerlerden asla vazgeçmeyin.

Sevdiğinize ve sizi sevene geç kalmayın…

Bazı fırsatlar gelir karşımıza belki de ömürde bir kere. Belki nasibiniz belki de sınavınız olur. Kimsenin sözüyle ne düşündüğüyle değil de yüreğinizin sesiyle gideceğiniz yol budur bence. Gönül sırdır, kimine uzak kimine yakın bir saraydır. Kıymet bilmek gerekir. Bana sorarsanız en büyük geç kalınmışlık budur. En büyük keşkeler en acı pişmanlıklar bundan ibarettir. Gönülden sevenlere vedalar yoktur, uzaklık yoktur, ayrılık yoktur. Kimse için hayatınızı yaşamayın, ömür bir günse oda bugündür. Ne sizi seven için nede sevdiğiniz için asla geç kalmayın. Sevgili yar; ne sen gelmediğine nede ben beklediğime pişmanlığımız olmasın. Arifi-Billah’ın buyurduğu gibi ‘’ Sevgi var olduğu sürece ayrılık diye bir şey yoktur.’’  

Saygılarımla…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murteza
Murteza - 3 ay Önce

Gönlüne sağlık kardeşim,
Allah yar ve yardımcın olsun,
selam ve dua ile kal✋