Burs İçin Ter Döktüler

Turkuaz Koleji bursluluk sınavı 200 öğrencinin katılımıyla Yusuf Çiftçi İlkokulunda yapıldı.

Burs İçin Ter Döktüler
Turkuaz Koleji bursluluk sınavı 200 öğrencinin katılımıyla Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunda yapıldı.

Bursluluk sınavı ile birlikte öğrencilerin seviyeleri de tespit edilirken, sınav 15 salonda 35 görevliyle tamamlandı. Sınav sonucuna göre Turkuaz Koleji 5. Sınıftan başlamak üzere 12. Sınıf öğrencileri de dahil olmak üzere 182 öğrenciye yüzde 10 ile yüzde 100 arasında burs sağlayacak.

Öğrencisini özel okulda okutmaya gücü olmayan ailelere destek olmak ve potansiyeli olan öğrencileri tespit etmek amacıyla sınavın gerçekleştirildiğini ifade eden Turkuaz Koleji Koordinatörü Ümit Uncu, “Vakıf olarak öğrencilerimize destek olalım istiyoruz.  Bu çocuklar okulda eğitim alsınlar, Gümüşhane’mize, ülkemize faydalı çocuklar olsunlar düşüncesiyle bir bursluluk sınavı yapalım istedik. Bu gün yaptığımız bursluluk sınavımız bu amaca yönelik bir sınav. Bu sınavla beraber aynı zamanda sene başında bizimle eğitim görecek olan öğrencilerin hazır bulunuşlarını tespit edelim istedik. Bu tespitten sonra öğrencilerin eksiklerini görüp tamamlamaya yönelik çalışma yürütmek için sınavımızı gerçekleştirdik” dedi.

Uncu, Turkuaz Kolej’inin Gümüşhane Eğitim Sağlık Kültür Vakfı tarafından kurulduğunu hatırlatarak, “Turkuaz Koleji Gümüşhane’ye sevdalı Gümüşhane’ye hizmet etmek isteyen hayırseverlerin kurduğu bir vakfın açmış olduğu bir okul. Turkuaz Koleji’nin öncelikli hedefinin öğrencilerin vatanına, milletine, ailesine, toplumuna faydalı bireyler olarak yetiştirmek” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER