Hoş Geldin Gönlümün Baharı...

Bismillahirrahmanirrahim

Kahverengi dallardan pembe mor mavi sarı ve rengârenk çiçekler veren Rabbim bizimde ömrümüzü hayırlı, bereketli ve sana yakışır bir kul eyle. Soğuk ve çetin bir kışın ardından bahar güzel yüzünü göstermeye başladı. Bir tarafta zerdali çiçekleri açarken zor bir süreçten geçen ülkemiz ve ülkemin güzel insanlarının da gönlünde çiçekler açsın inşallah.

Aklıma düştü gözlerin
Boynumu büktüm ağladım
Elveda dediğin yerin
Yanına çöktüm ağladım
(Serdar Tuncer)

Bir taraftan gelen bahar ve bir tarafta ise su gibi akıp geçen ömrümüz. Geçmişten gelen kırgınlıklarımız hüzünlerimiz silip atamadıklarımız ve aklımıza gelen ne kadar üzüntü varsa bir bahar havasında geçip gitmeli. İnsanoğlunun ömrü bir gün ve o gün bugündür. Bunu okuyan kişi belki seni tanımıyorum şuan kimin yanındasın nerde neler yapıyorsun bilmiyorum. Ama tek bildiğim bu dünyada yaşayan herkes gibi senin de canını sıkan bazı şeyler oldu. Birincisi canını sıkan her neyse o şeyin geçeceğini unutma. İkincisi de sen her zaman çok değerlisin. Son olarak ta şunu unutma.  Sen neleri atlatmadın ki, bunu da atlatırsın.

Oturduk sanki göz göze
Hayalinle ben diz dize
İki çay söyledim bize
Bir tütün yaktım ağladım
(Serdar Tuncer)

Belki yıllar çok şeyimizi bizden aldı. Çocukluğumuzu, oyuncaklarımızı, heveslerimizi sayamayacağımız bütün güzellikleri. Her geçen gün ve her saat biraz daha mahkeme-i kübra ya yaklaşıyoruz. Ömür biçare geldi geçerken hevesler artmalı ve daha güzel günlerin bizim olacağına inanmalıyız. Boş sokaklar eski dostlarla dolacak, camilerimiz inşallah yeniden çiçek açacak.

Ateştin bardaktın çaydın
Olmazdın bunca, olsaydın
Yalnızdım ve yanımdaydın
Sanma ki tektim ağladım
(Serdar Tuncer)

Yaşantımız boyunca çoğu kez inişli çıkışlı günlerden geçmekte ve her gün sabır çeşmesinden bir yudum su içmekteyiz. Gönlü güzel insanlar vardır yanımızda bazen de sözü dinlenir büyüklerin bir çift sözü bağlar bizi hayata. Dinlerken mest oluruz onlardan çıkaracağımız dersleri kendimize yol ederiz. Kardelen çiçekleri gibi zorlukların üstesinden gelip sarılırız hayata. Bazen de bizi hayata yeniden bağlayan biri çıkar karşımıza. Belki sabrın muradı belki de birinin bize duası olur.

Anılar gezdi kanımda
Seni aradım yanımda
Tespih gibi her anımda
Hasreti çektim ağladım
(Serdar Tuncer)

Her insan dünyaya neden geldiğini sorar. Siz onu tanıdıktan sonra bir daha bu soruyu kendinize sormazsınız. Onunla küçük bir mutluluk kurup dünyayı onun üstüne kurmak istersiniz. Gözünüzden sakınırsınız onu. Hani derler ya ayağına taş değsin istemezsiniz.

Her seven boyun eğmiş
Ayrılık ne yaman şeymiş
Gözden yaş dökmek neymiş
Gözümü döktüm ağladım
(Serdar Tuncer)

Hoş geldin gönlümün baharı. Bahar gibi geldin bana. Mavi mor pembe beyaz çiçekler gibi geldin ömrüme. Allah bir şeyi nasip edecekse önce imtihan edermiş. Kolaylaştır Yarabbi… Herkesin gönlünde dışarıya vuramadığı bir dua vardır. Rabbim herkesin gönlünden geçeni ömrüne verir inşallah. Şu hengâme içinde gönlümün genişliği sensin.

Saygılarımla…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Arif
Arif - 2 yıl Önce

Amin inşAllah kardeşim

Halil Özlü
Halil Özlü - 2 yıl Önce

Kalemine yüreğine sağlık