İMAN VE İMKÂN

“İman varsa imkânda vardır”
Prof Dr Necmettin ERBAKAN

            Yukarıdaki veciz sözü ile inananların ve mazlumların yegâne sesi idi Rahmetli Mücahit Erbakan Hocamız. Maalesef hayatta iken değerini bilmediğimiz/bilemediğimiz Muhsin Yazıcıoğlu gibi nadir insanlardan ve değerlerimizden biriydi. İleride keşke dememek adına sahip çıkılması, desteklenmesi ve fikirleri adeta bir mıh gibi akıllara çakılması gereken bir akademisyendi, dava adamıydı, siyasi dehaydı ve her şeyden öte o bir büyük liderdi. 

            Hayatı hep mücadele, koşuşturma ve adil bir dünya nizamı için imanlı bir hizmet çizgisinde geçmişti. Yetiştirdiği talebeleri, fikirleri, ilmi, tevazusu, ileri görüşlülüğü ve dava aşkı ile bilhassa İslam coğrafyalarının ve mazlum milletlerin gönlünde silinmez izler bırakmıştı. Öğrenci iken Ankara Balgat’ta defalarca sohbetini dinlemiş biri olarak kendimi bahtiyar addediyorum. Rabbim eşi Nermin Hanım’a ve değerli hocamıza rahmetiyle muamelede bulunsun inşallah. 

27 Şubat 2011 tarihinde Hakka yürüyüşünün 6. Seneyi devriyesinde Mücahit Erbakan Hocamızı rahmet, minnet ve saygı ile arıyor ve anıyoruz. O’nun hafızalarımıza kazınan imanını, fikirlerini, sözlerini yeniden anlamaya ihtiyacımız vardır.      

            “Bir milletin güçlü olması için, evlatlarının bir yandan ilim öğrenmesi, bir yandan nefis terbiyesi yapması, öbür taraftan da cihat etmesi lazım gelir.”

“Bizim davamızda kimse kendi için yaşamaz, herkes kardeşi için yasar. Menfaati öldürmenin en kolay yolu budur.”

“Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır.”

“Müslüman Hakk’ın hâkimiyeti için motor, şerrin yok olması için fren olma görevlisidir”

“Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar.”

“Irak’ta ölen bir tek çocuğun vebalini yedi sülaleniz alnını secdeden hiç kaldırmasa da ödeyemeyecektir.”

“Cihad: Kur’an nizamını kurmak ve yürütmek için var gücümüzle çalışmaktır.”

“ALLAH’A ( C.C ) kul olmayan davasına er olamaz.”

“Akıl; imanın ve İslam’ın emrinde en büyük nimet, nefsin ve şeytanın elinde ise, sebebi felâkettir.”

“Biz, başkalarının değil, kendi muhasebemizi yapmak ve hesabımızı sağlam tutmakla mükellefiz.”

“Namaz dinin direği, cihat ise zirvesidir.”

“Akıl, bir temyiz (iyiyi kötüden seçip ayırma) yeteneğidir.”

Yukarıdaki her bir sözü üzerine ciltlerce kitap yazılabilecek olan Mücahit Erbakan Hocamızı anmaya, anlamaya ve fikirlerini hayatımıza adapte etmeye çalışıyoruz. O yıllardır mazlum ve mahrum coğrafyaların hamisi olmuştur. O dünyanın en ücra bir yerinde ağlayan bir mazlumun varlığını duyduğunda sabahlara kadar uyuyamayan nadir insanlardan biriydi. 

Milletimizin yegâne sesi olan TRT son yıllarda aziz milletimizin değerlerini Diriliş Ertuğrul, Filinta, Sevda Kuşun Kanadında, Çanakkale, Payitaht Abdulhamit, Yedi Güzel Adam gibi dizi ve film ile tanıtmaya devam ediyor. Bu milletin öz değerlerinden olan Adnan Menderes, Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun belgesel, dizi veya sinema filmi gibi projelerle yaşatılması, yeni nesle hatırlatılmasının son derece faydalı olacağı kanaatindeyim. 

Ve o aynı zamanda bugün bu ülkenin hemen her alanda çağ atlamasına vesile olan, mazlumlara kucak açan ve inananların sığındığı en emin liman olan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve birçok güzel insanın da hocasıydı.

Biz inananlar ondan razı idik. Rabbim Erbakan Hocamızdan da ebeden razı olsun. Mekânı Cennet olsun.   

YORUM EKLE