KELKİT ‘TE NEDEN ÜNİVERSİTE YOK?

Kelkit’te neden üniversite yok?

Şimdi bazı arkadaşlar diyor ki ya biz fakülteyi getiremiyoruz sen üniversiteden bahsediyorsun. Bende diyorum ki büyük düşün ki küçük şeylerin  gerçekleşmesi kolay olsun.

Bizim ufkumuz ilk,orta, lise,yüksek okul veya fakülteyle sınırlı kalırsa üniversite için iki yüz veya üç yüz yıl sonraya randevu verirler.

İlçemizde kurulacak bir üniversite Kelkit başta olmak üzere yakın ilçelerimiz hatta Ünlüpınar, Gümüşgöze, Söğütlü, Öbektaş ve Deredolu gibi beldelerimize bu üniversiteden birer yüksekokul kurabilirsek Kelkit havzası çok daha gelişecektir. Çünkü Öbektaş’tan Söğütlü’ye kadar doğu-batı arasında hiç yoksa otuz kırk kilometre gibi bir alan var. Bu alanı da değerlendirmiş oluruz.

Bu üniversitenin kurulmasıyla Kelkit ve çevresinin çehresi değişecek.Binlerce öğrencinin ,yüzlerce öğretim elamanının gelmesi ile esnafımızda rahat bir nefes alacaktır.Üniversite için yapılacak binalar için yeni iş sahaları açılacaktır.Bu durumda ilçemizde ve ilimizdeki işsizlik sorununu da kalıcı olarak çözecektir.

Üniversiteye isim olarak da ya cumhurbaşkanımızın adını ya da  Aydın Doğan'ın adını verelim.Ne dersiniz?

İlçemize devlet üniversitesi kuramıyorsak özel üniversite kurdurabiliriz. İlçemizi yurt içinde ve yurt dışında  en iyi şekilde temsil eden iş adamlarımız ve iş kadınlarımız,  devlet kademelerinde yetişmiş bürokratlarımız  ve en önemlisi de çok güçlü sivil toplum örgütlerimiz var.

Ama bütün bunları harekete geçirecek galiba  --maalesef  ama maalesef vizyon sahibi -insanımız yok.
YORUM EKLE