Bayram tatilinde buralara gitmeyi ihmal etmeyin

Son yıllarda turizme önemli yatırımlar yapan ve bunun meyvelerini her geçen yıl artan bir şekilde toplamaya başlayan Gümüşhane’de 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca gezebileceğiniz yerleri derledik.

Bayram tatilinde buralara gitmeyi ihmal etmeyin

1. Karaca Mağarası:


Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü sınırları içerisinde bulunan dünyaca ünlü damlataşı mağarası olan Karaca Mağarası bayram tatili boyunca açık tutulacak. İl Özel İdaresi tarafından işletilen mağara sabah saatlerinden akşam geç saatlere kadar ziyaretçilerini bekleyecek.

2. Süleymaniye Mahallesi:

Kent merkezine sadece 3 kilometre mesafede bulunan ve yürümede gidilebilen kentin eski yerleşim yerinde tarih ve yeşili bir arada bulabilir, İl Özel İdaresi tarafından hizmete sunulan çay bahçesinde kuş sesleri arasında çayınızı yudumlayıp tatlınızı yiyebilirsiniz.

3. Torul Kalesi Cam Seyir Terası


Türkiye’nin en yüksek ve karayoluna en yakın cam seyir teraslarından birisi Torul Kalesi Cam Seyir terası adrenalin tutkunlarını her zaman olduğu gibi Ramazan Bayramı tatilinde de bekliyor olacak. Kalede Torul Belediye Başkanlığı tarafından bayram tatilinde açık tutulacak olan Tuğrubey Otağında eşsiz manzarada çayınızı yudumlayıp, Türkiye’nin en yüksek ve en büyük Türk bayrağının altında bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz.

3. Limni Gölü Tabiat Parkı


Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan ve denizden 2 bin 24 metre yüksekliğiyle “dağın yamacında huzur veren mekan” olarak bilinen Limni Gölü Tabiat Parkı da bayram tatili boyunca açık tutulacak. Hem Trabzon hem de Gümüşhane’den 45 dakikada ulaşılabilen tesiste dünyanın en lezzetli işlenmemiş kuzu etinden yapılan pirzolayı yemeyi ihmal etmeyin.

4. Zigana dağı


 

Tarih boyunca büyük öneme sahip olan İpek Yolu’nun en zorlu geçitlerinden birisi olan Zigana dağı zirvesinde yüzyıllardır Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sakinleri tarafından işletilen tesislerde yemeğinizi yiyip çayınızı içip özellikle günbatımında eşsiz manzara fotoğrafları yakalayabilirsiniz.

5. Tomara Şelalesi Tabiat Parkı


Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyünde bulunan ve 40 ayrı su kaynağının akarak oluşturduğu suyun muhteşem seramonisini izlemek ve dinlemek için soluğu Tomara şelalesinde almalısınız. İşletmeci Baki Kara tarafından Ramazan ayı boyunca yapılan tadilat çalışmalarının ardından modern bir şekilde hizmetin sunulduğu tesise uğramayı ihmal etmeyin.

6. Örümcek Ormanları Tabiat Parkı

Avrupa’nın en yüksek ladin ağaçlarını görmek, adını veren ve etrafınızı örümcek ağı gibi saran birbirinden renkli, farklı ve değişik ağaçları görmek için sadece kafanızı kaldırıp gökyüzüne bakmanız yeterli. Yolunun beton yol yapıldığını ve ulaşımın oldukça kolay olduğunu hatırlatmak isteriz.

7. Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı


Örümcek ormanlarıyla bitişik durumdaki Çağlayandibi şelalesi de tatil boyunca hizmet verecek doğal güzelliklerden birisi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından şelaleye yapılan yollar, köprülülerle yaklaşık 25 metreden dökülen suyun manzarasını izleyip, çisesinde mutlaka ıslanın. 

8. Gümüşhane yaylaları

Kayıtlı 430 yaylasıyla Türkiye’de ve dünyada bilinirliği en fazla olan yaylalara sahip Gümüşhane’de bu mevsim dağların rengarenk olduğu günler. Eğer hava şartları izin verirse yaylaları mutlaka gezerek, doğayla başbaşa kalmayı ihmal etmeyin. Başlıca Kadırga, Kazıkbeli, Güvende, Çıkrıkdüzü, Hanzarya, Camiboğazı, Taşköprü yaylaları hem ulaşım hem de tesis açısından bilinen yaylalar.

9. Kaleler

Gümüşhane’de çok sayıda kale tarihten bugüne izler bırakan hatıralarıyla ziyaretçilerini bekliyor. Başlıca Canca, Kov, Keçikale kaleleri hem ulaşım hem manzaraları hem de görsellik açısından ziyaret edilebilir durumda. 

10. Krom Vadisi ve İmera Manastırı

Gümüşhane’de tarihten bugüne kadar korunurluğu en yüksek seviyede gelen madenci kasabası ve döneminin en önemli bölgelerinden birisi olan Krom Vadisi Yağlıdere köyü sınırlarında yer alıyor. Hemen bitişiğinde yer alan Olucak köyü sınırlarındaki İmera Manastırıyla birlikte bir tam gününüzü rahatlıkla sayısı 40’ı bulan kilise, şapel, tarihi evler ve diğer tarihi kalıntıları gezebilirsiniz.

11. Santa Antik Kenti

Yol çalışmaları devam ettiği için buraya ulaşımda zorluk yaşayacağınız için bu cennet vadiyi önümüzdeki yıllarda mutlaka ziyaret listesine ekleyin.

12. Artabel Gölleri Tabiat Parkı


Eğer doğaya vurgunsanız karların yavaş yavaş erimeye başladığı ve Gümüşhane’nin çatısı olarak adlandırılan Artabel Gölleri Tabiat Parkını da listenize yazın. Yolunun yetersiz olması nedeniyle arazi tipi veya altı yüksek bir araçla ulaşabileceğiniz alanda saatlerce yürümek ve sayısı 20’yi aşan gölleri görebilirsiniz. Tavsiyemiz buraya Temmuz ayının ilk haftasında gitmenizdir.

13. Çakırkaya Manastırı

Eğer Tomara Şelalesine gitmeye karar verdiyseniz mutlaka otoban kalitesinde asfaltla kaplanan yoldan giderek kayaya oyularak yapılan Çakırkaya Manastırını da gezin. Bu mevsimde manastırın girişinde rengarenk çiçekler sizi karşılayacak, manastırın altındaki alanda ise göçmen kuşları gözleyebileceksiniz.

14. Çakırgöl, Taşköprü, Camiboğazı

Eskiden saatlerce süren yolculuğun ve Kostan dağının aşılmasının ardından ulaşılan fakat asfaltla kaplanan yolla artık 40 dakikada ulaşılabilen Yağmurdere vadisinden saparak Taşköprü yaylasına gidip burada enfes yemekleri tattıktan sonra bol kar manzarası görebileceğiniz Çakırgöl gölüne ulaşabilir, ardından Camiboğazı ve Hanzarya Yaylalarında dinlendikten sonra Krom Vadisine inebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER