Türk Eğitim-Sen, eğitimcilere yönelik saldırıları kınadı

Gümüşhane’de Türk Eğitim-Sen'e üye öğretmenler, İstanbul’da okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından yaptıkları basın açıklaması ile eğitimcilere yönelik saldırıları kınadı.

Türk Eğitim-Sen, eğitimcilere yönelik saldırıları kınadı

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Türk Eğitim-Sen Gümüşhane Şubesi’ne üye öğretmenler katıldı. 

Eğitimde şiddetin kınandığı basın açıklamasında kalabalık adına konuşan Türk Eğitim-Sen Gümüşhane İl Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin acil olarak alınması gerektiğinin altını çizen Akçay, “Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 ve 2023 yıllarında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu noktada tüm siyasi partilerimizin birlik içinde olarak bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalaşması en büyük beklentimizdir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER