ÜNLÜPINAR ( PEKÜN) ve AZİZ BAŞKAN

Beldelerimizi Tanıyalım:1

Kelkit’ten çıkıp kuzey yönünde ilerledikçe rakımın yavaş yavaş yükseldiğini   hissedersiniz. Özen Köyü yol ayrımını geçince sizi karşıdan bir fil başı karşılar. Masum bir görüntüsü vardır. Hortumunu dereye salmış, ağustos ayında ekin biçen insanları serinletmek için hazırım der gibi bir görüntü verir. Hemen karşısında ise Özen Köyü Kaya Mezarları vardır.

Fil başını geçince tatlı bir rampa eşliğinde mis gibi kokan dağ havasıyla  Ünlüpınar (Pekün) Beldesine varırsınız. Pınarlarıyla  ve de soğuk sularıyla meşhur  olan beldemiz onun için Ünlüpınar adını almıştır.

Biz Ünlüpınar Beldemize gittiğimizde (6 Haziran 2016) Ramazan ayının da ilk günüydü. Modern evlerden kurulmuş bir beldemiz. Şöyle etrafa bir göz attığımızda bakkallar,lokantalar,çay bahçeleri,çocuk parkları  gözümüze çarpıyordu.2500 nüfuslu bir beldemiz.Şirin bir görüntüye sahip.Çoğu il ,ilçe ve beldemizde olduğu gibi bu beldemizde şantiye çevrilmiş durumda.

Belediyeye ait iş makinelerinin sesi ortalığı yıkıyordu. Meydanda parke döşeme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyordu. Parkeleri  taptayan makineden çıkan toz bulutları geçici rahatsızlık verdiğimiz için özür diler gibi insanların üzerlerine konuyordu.

Bizde beldemizin belediye başkanını  (Aziz NAS) bu toz bulutlarının arasında bulduk. Bazen tarif ediyor ,bazen kendisi nasıl yapılacağını gösteriyordu.O kadar yoğun tempoda çalışıyordu ki bizi bile çok sonraları fark edebildi.

Başkanımızla makamındaki görüşmemizde ise her gelen vatandaşla yakından ilgileniyordu. Sorunlarına çareler arıyordu. Ve her sorunu sabırla dinliyor, hemen  kestirip atmıyor, bakalım,araştıralım,soralım,çözeriz  diyordu.

Ünlüpınar Beldemize yapmış olduğumuz kısa bir gezintide gördüklerimiz bunlar.İnşallah ileride bütün alt yapı sorunları bitmiş,yemyeşil,pırıl  pırıl bir Ünlüpınar ‘da buluşmak dileğiyle…….
YORUM EKLE