YUSUF YÜZLÜ 

Bu ülke savaşta vermedi bu kadar can kaybını trafik teröründe verdiği kadar. Her Allah'ın günü güzel memleketimizin değerli evlatlarını maalesef trafik terörüne kurban veriyoruz. 

Gazetelerde ve televizyon kanallarında trafik kazasının olmadığı ve can kaybı yaşanmayan gün yok. 

Hâlbuki insanlar bilinçli, yollar mükemmel, taşıtlar güvenli ama nerede hata yapıyoruz diyeceğim de maalesef yine suçun büyük bir yekunu yine biz insanlarda. 

Varacağımız yere ne olur biraz geç gidelim ama sağlam gidelim. Sevdiklerimiz arkamızdan yas tutmasın en verimli çağımızda. 

Geçenlerde Kelkit'te bir bayan okul bahçesinde heyecan gereği fren yerine gaza basınca bir öğrencimiz maalesef aramızdan ayrılıyor. 

Bundan iki hafta önce bir öğretmen arkadaşımızın Trabzon'da okuyan yavrusuna yine bir cahil bayanın sürat nedeniyle hem de yaya geçidinde vurması ile o yavrumuz hala yoğun bakımda ve uyanmayı bekliyor.  

Ve en nihayetinde 11 Ocak'ta Gümüşhaneli genç kardeşimiz Ahmet Çalık'ın nikah gününü alma telaşesi yüzünden Ankara'da yaptığı kaza neticesinde vefatı. 

Yeter artık diyerek bu lanet trafik terörünün son bulması ümidiyle sağlam tedbirlerin alınması elzem derecede şarttır diyorum. 

Ahmet Çalık. Gençlerbirliği, Galatasaray, Milli Takım ve son olarak Konyaspor'da karakteri ile yer almış başarılı bir sporcu. 

Oğlumun yaşında kalbinin güzelliği yüzüne aksetmiş imanlı ve merhametli. Umresini yapmış, altyapıda ki çocukların sevgili ağabeyisi, çocukların örnek aldığı iman ve ahlak timsali maalesef aramızdan ayrıldı. 

Gümüşhane kimliğini gururla taşıyan milliyetçi bir kardeşimiz, evladımız. Hayalleri, sevdası ve her şeyi yarım kaldı. 

Bugüne kadar hakkında bir küçük kötü söz dahi duymadığımız ideal bir örnek şahsiyet. 27 yaşında kimliği ve kişiliği tam oturmuş muhteşem insan trafik terörüne  kurban gitti. 

Ve maalesef emniyet kemeri takmaması, sürat, gizli buzlanma vs her ne ise pırıl pırıl bir genç kardeşimizi kopardı bizden, sevdiklerinden, hayallerinden. 

Rabbim babasına, annesine, nişanlısına sabır versin. 

Maalesef iyi insanlar gidiyor aramızdan bir bir. Ahlaksız, üçkağıtçı, hayatı boyunca çirkeflikten başka bir özelliği olmayanlar, vatan hainleri yüz yıl yaşıyor. 

Kader elbette ve O'na karşı boynumuz kıldan ince. 

Güle güle değerli Ahmet'im. Ardında bıraktığın gençler senin güzel ahlakını, Yusuf yüzünü, merhamet dolu kalbini, insanlığını, paylaşımını, yardımseverliğini asla unutmayacaklardır. 

Şairin dediği gibi; 

Yadında mı doğduğun anlar, sen ağlardın gülerdi âlem.

Öyle bir ömür sür ki mevtin olsun sana hande halka matem. 

Yani; öyle yaşa ki doğduğunda herkes gülmüştü öldüğünde herkes ağlasın. 

Evet, ölümü ile herkesi ağlatan hemşerim, Yusuf yüzlüm, delikanlım, canım yavrucuğum.  

Mekânın Cennet, Efendim (SAV) sana komşu olsun inşallah. 

Genç kardeşimiz Ahmet Çalık'a ithafen...

ÖLÜM

Ölüm bu zamansız gelir bir anda, 
Şan şöhret ne varsa kalır arkanda. 
Ölüm bu kimine pek erken gelir,                          

Kimisi menzile giderken gelir. 
Ölüm bu hesabı epey derinde,                       
Yazılmış ne varsa yerli yerinde. 
Ölüm bu son sürgün heybemiz bomboş, 
Beşikten tabuta hiç durmadan koş. 
Ölüm bu kim bilir nasıl nerede,                  
Kapanır üstüne o yeşil perde. 
Ölüm bu hazırlan kapı çalmadan,               
Tertemiz bir halde bir ah almadan. 
Ölüm bu ibret al ihsanı boldur,                      
Henüz vakit varken heybeni doldur. 
Ölüm bu yakışmaz çocuğa gence,           
Beklersin çaresiz başa gelince. 
Ölüm bu Hayalî amansız gelir,                  
Besbelli pek erken zamansız gelir. 
İsmail HAYAL

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 2 yıl Önce

İsmail can kardşim. arabalar donanınlı yollar güel ama neden trafik camavarı kol geriyır.
Arabayı belge değil beyin yönetiyor. peki bu güvenli beyin herkeste varmı? görünen o ki var. Peki bu eşitlişk kanunen olabilir ama alalh vergisine ne diyeceğiz. Hani sen özel öğrenci öğretmenişsin. Ya beni ıyı dinle.
Bende özel öğrencileri yetişti,ren öğretmenleri yetiştiriyorum., demem Oki:
herkes sürücü olamaz. Bir anda sür ate intikal. el ayak bacak kul beyın tam bir uyum içinde çalışacak. Yani lambanın düğmesine dokunduğunda lambanın yanması gibi bir şey.. Bu ülkede Kursa devam etmeden beldge alan amalara ehliyet veren sağıra ehliyet veren ebleh lere ehliyet veren bişr sistem var. Deliler bile ehliyet sahibi. Sen o hata yapan sürücüleri normal mi sayıyorsun. hepsi sorunlu deli veli vsair.. Ozaman Madde bir. Psıkoloğ noroloji göz ve kulak doktorları vede zeka test kurumları devrede olacak . Sonrada bunları hatyat geçirecek bir yasa. gelecek yazını bu başlılarda kurgulamanı istiyorum.. Diyeceksinki sen ne güne duruyorsun. benden pas. Çünkü atatürk memleketi ve gençleri siz değerlere teslim etti. ben ancak akıl veririm . gerisi size kaldı..
tebrik ediyorum sağlıklı günler diliyorum.