'Döner sermaye döndürülemiyor'

Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, yasal mevzuat gereği her ay ayın 15’inde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemelerin bu ayda maaşla birlikte ödenmediğini belirterek bu durumu eleştirdi.

'Döner sermaye döndürülemiyor'
Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, yasal mevzuat gereği her ay ayın 15’inde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemelerin bu ayda maaşla birlikte ödenmediğini belirterek bu durumu eleştirdi.

Sağlık Bakanlığının bunu bir alışkanlık haline getirdiğini savunan Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2015 yılının Ocak ayında gecikmeli ödenen sabit ödemelerin Şubat ayında da aynı şekilde maaşla birlikte ödenmediğini ve personelin mağdur edildiğini söyledi.

Bir aylık bütçeyi planlamaktan aciz bir yönetimin geleceğe dönük sağlık politikalarını nasıl belirleyeceğini sorgulayan Aydın, “Biz buradan bakanlık yetkililerine bir çağrıda bulunuyoruz. İpe un sermeyi bırakın, cekli caklı sözlerden vazgeçin diyoruz.  Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemeleri zamanında ödeyin. Kanuna uyun, hukukun gereğini yerine getirin. Personeli mağdur etmeyin. Bankamatik önünde çalışanları hayal kırıklığına uğratmayın. Zaten ekonomik zorluklar içinde hayatını devam ettirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yaşattığınız mağduriyetlere, yasal olarak yapmanız gereken ödemeleri zamanında ödemeyerek yeni mağduriyetler yaşatmayın. Unutmayın, sağlık çalışanları bütün mali planlamalarını her ayın 15’inde alacak aldıkları mali haklara göre yapmaktadırlar. Siz bu planlamayı bozarak çalışanlara yeni borçlar yüklüyorsunuz.  Ceplerinde toplu sözleşmede ki ihanetle açılan deliği daha da büyütüyorsunuz. Bakanlık bir an önce bu mağduriyete son vermeli ve sabit ek ödemelerinin hesaplara yatırılmasını sağlamalıdır.” dedi.

“SABİT EK ÖDEMELERİN ZAMANINDA YATIRILMASI İÇİN BAKANLIĞA BAŞVURDUK”

Türk Sağlık-Sen olarak ayın 15’inde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemenin yatırılmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na başvuru yaptıklarını ve yaşanılan mağduriyetin sonlandırılmasını talep ettiklerini ifade eden Aydın, yaptıkları başvuruda sabit ek ödemelerin her ayın 15’inde maaşla birlikte ödenmesi zorunluluğunu düzenleyen kanunu hatırlatıldığını, Maliye Bakanlığının aylıkların banka aracılığı ile ödenmesi hakkında genel tebliğine de dikkat çekilerek çalışanların mağdur edilmemesinin istendiğini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER