Şiranlı Yazar Ömer Kara'dan Bir Eser Daha!

“Tut Elimden Öğretmenim”

Şiranlı Yazar Ömer Kara'dan Bir Eser Daha!
Gümüşhane’nin Şiran İlçesinde Milli Eğitim Şube Müdürü olan Yazar Ömer Kara’nın dördüncü kitabı “Tut Elimden Öğretmenim” yayınlandı.

Dördüncü kitabı olarak kızıyla birlikte “Tut Elimden Öğretmenim” adlı tiyatro oyununu yazan Kara, tiyatro oyununda ağırlıkta üç kız öğrencinin hayat hikâyesi işledi. Kitapta kız çocukların okumasının öneminin işlendiği ve engelli bir kızın azmi sonucu, idare ve öğretmenlerin desteği ile neleri başarabildiği, başka bir okuldaki idareci ve öğretmenlerin ilgisizliği, velilerin duyarsızlığı sonucu öğrencinin nasıl kaybedildiği anlatılıyor.

“Tut Elimden Öğretmenim” adlı tiyatrodan ders çıkarılarak “Bir öğrencinin dahi okumasına faydalı olabilirsem bütün emeklerim helal olsun” diyen yazar Kara, kız erkek bütün çocukların okuması gerektiğini söyledi.

Bu kitabı doğum gününde okuyucularıyla buluşturmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Kara, 43 yıllık hayatında acısı ile tatlısı ile yaşadıklarını konu alan “Anılarım, Hatıralarım” adlı eserini de en kısa zamanda okuyucularla buluşturacağını dile getirdi.

Tiyatro kitabında yazar olarak emeği geçen kızı Şuheda Kara’ya, kapak tasarımını yapan Oktay Polat’a, düzeltisini yapan Türkçe öğretmenleri Tuba –Hasan Mutlu çiftine, maddi desteğini esirgemeyen Gümüş Boya ve Alpar Madenciliğe ve manevi desteklerini esirgemeyen okuyucularına sonsuz şükranlarını sunduğunu ifade eden Kara, ayrıca bu tiyatro oyununu önümüzdeki yıl sahneleyerek ilçede ilde ve Ankara’da seyircileriyle buluşturmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Okuyucularıyla ilk olarak 2010 yılında Tuna’m adlı şiir kitabı ile tanışan yazar daha sonra sırasıyla "Şiran'ın Tasavvuf Mimarları" ve Şiran Kaymakamlığının kültür hizmeti olarak yayımlanan "Şiran Şehitlerimiz" adlı eserler çıkardı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2012, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER