Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensuplarından Başkent Ziyareti

Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensupları tarafından yürütülen dernekleşme çalışmalarına Ankara bürokrasisi ve siyasiler tam destek verdi.

Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensuplarından Başkent Ziyareti

Bir süredir dernek kurma çalışmaları yürüten Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensupları, önceki günlerde yaptıkları kahvaltı programı ile konuya dair gelinen son durum hakkında meslektaşlarını bilgilendirmişlerdi. Bu bağlamda yürütülen çalışmalar çerçevesinde özellikle Ankara’dan sürece dair gelen katılım talepleri dikkate alınarak Ankara’ya çeşitli ziyaretlerin olduğu bir program yapıldı. 

Ziyaretlere erken saatte başlayan heyet öncelikli olarak yürütülen dernek çalışmalarının Ankara ayağını organize eden ve hâlihazırda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Elektrik-Elektronik Mühendisi Ekrem Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Gündeme dair istişarelerin yapıldığı görüşmeden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına geçildi. Burada Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü olarak görev yapan Dr. İnşaat Mühendisi H. Abdullah Uçan ile görüşüldü. Görüşmede birlik ve beraberlik vurgusu yapan Uçan, nitelikli ve kaliteli her oluşumun memleketimize katkı sağlayacağını ifade etti. 

Heyetin bir sonraki adresi Sağlık Bakanlığı oldu. Yakın zamanda Sağlık Yatırımları Genel Müdürü olarak atanan Mimar Rıza Uçan’a hayırlı olsun dileklerini ileten heyet, yürütülen dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Oluşturulacak kurumsal yapının hemşehrilerimiz arasındaki dayanışmayı artıracağını ifade eden Genel Müdür Uçan, özellikle gençlerin de sürece dâhil ederek kurumsal yapının daha da güçleneceğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına geçilerek devam edilen ziyaretlerde, TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Makine Mühendisi Ufuk Yalçın ile görüşüldü. Hemşehrilerimiz arasında dayanışmanın önemine vurgu yapan Yalçın, bir arada olmanın herkese faydası olacağını ifade ederek ancak insanına faydası olan birlikteliklerin kalıcı ve uzun soluklu olacağını belirtti.

Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçen teknik heyet burada Gümüşhaneli Milletvekilleriyle çeşitli görüşmelerde bulundu. İstanbul Milletvekilleri Hemşehrilerimiz Birol Aydın ve İç Mimar Ersin Beyaz ile makamlarında görüşülerek yürütülen dernek çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuldu. 

Daha sonra Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük makamında ziyaret edilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Bu sırada orada olan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ile de görüşen heyet Başkan Başer’e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse ile de görüşen heyet milletvekilinin daveti üzerine yemekte bir araya geldi. Gündeme ve Gümüşhane’ye dair sohbet etme imkânı bulan heyet, ilgi, alaka ve misafirperverlikleri için Milletvekillerine teşekkür ederek meclisten ayrıldı.

Ankara temaslarını TÜRKSAT Genel Müdürlüğü ziyareti ile tamamlayan Teknik Meslek Mensupları burada Genel Müdür Yardımcısı Elektrik-Elektronik Mühendisi Ahmet Selami Söğüt ile görüştü. Dernekleşme sürecine dair istişarelerin yapıldığı görüşmede kurumsal yapının sürdürülebilir olacağını ifade eden Söğüt, Kurucular Kurulunda olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bakanlıklardan Meclise kadar, bürokrasi ve siyasilerden çok sayıda isimle bir araya gelen teknik ekip, yaptıkları görüşmelerde, dernekleşme sürecine ve Gümüşhane’ye dair kurumsal ve sürdürülebilir olan, katılımcılığın ve çoğulculuğun sağlanabileceği güçlü bir hemşehri birlikteliği çerçevesinde çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Yakın zamanda derneğin kuruluş sürecinin tamamlanacağını belirten heyet geç saatlerde İstanbul’a döndü.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER